Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Στηρίζει το Δημ. Φραγκομίχαλο και η ΟΕΒΕ Χίου

Δευ, 01/07/2019 - 12:38

Και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον Επιθεωρητή Εργασίας Δημήτρη Φραγκομίχαλο, με έναυσμα - όπως αναφέρει- την επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, από γνωστό επαγγελματία.

"Ο ρόλος της Ο.Ε.Β.Ε. είναι να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δε μπορεί παρά να καταδικάσει τη συμπεριφορά του εν λόγω επαγγελματία.", αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

"Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δημόσιος λειτουργός ασκεί το καθήκον του με αφοσίωση, ζήλο αντικειμενικότητα και ανιδιοτέλεια.

Εμείς οι επαγγελματίες λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε θετικοί προς κάθε έλεγχο, να αντιμετωπίζουμε τα ελεγκτικά όργανα του κράτους με αξιοπρέπεια και σεβασμό".

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωσή της "Χιακής Συμπολιτείας" κατά νέου κλειστού κέντρου στο Αίπος
Τετ, 11/12/2019 - 11:11

Την γνωστή θέση της ενάντια στη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων - μεταναστών επαναφέρει η δημοτική παράταξη της "Χιακής Συμπολιτείας", με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση Περιφέρειας και Δήμων.

Αναλυτικά επισημαίνει:

"Κυβέρνηση και τοπικές αρχές παίζουν ένα μακάβριο γαϊτανάκι με χιλιομετρικές αποστάσεις για το Γκουαντανάμο, την ντροπή – φυλακή της Χίου. Την μαύρη τρύπα που θα εξαφανίζει πρόσφυγες, οικογένειες, παιδιά. Κατατρεγμένους ανθρώπους που θέλουν να εξαποστείλουν στη μέση του πουθενά, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην παγωνιά και στο καμίνι του Αίπους.

Με ένα εξωπραγματικό κόστος (βορά των συμφερόντων) προτίθενται να κατασκευάσουν τη νέα σούπερ φυλακή, να στιγματίσουν το νησί μας.

Αντιταχθήκαμε από την αρχή στην αποτρόπαια ΒΙΑΛ, και σήμερα λέμε:

  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων. Μετακίνηση στην ενδοχώρα. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες προορισμού.
  • Όχι νησιά φυλακές – όχι κοινωνίες δεσμοφύλακες.
  • Αλληλεγγύη/ στήριξη / συμπαράσταση στους κατατρεγμένους που μας χτυπούν την πόρτα.

Πέρα από τις ανούσιες και με θολό και κατά βάθος ξενοφοβικό πλαίσιο  «κινητοποιήσεις» υπογραμμίζουμε:

Δεν φτάνουν οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί, ο νεογέννητος Ιησούς ήταν ένας προ αιώνων πρόσφυγας, οι αρχές της εποχής ήταν ο Ηρώδης, και οι απάνθρωπες εξουσίες.

Ουαί υμίν!"