Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα, στο Μαλανδρίνο ο Ρουπακιάς

Παρ, 23/10/2020 - 17:52

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταγωγή των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους. Τα μέλη της ηγετικής ομάδας, καθώς και κάποιοι άλλοι από τους καταδικασθέντες (συνολικά 20 άτομα), θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, που θεωρούνται πειθαρχικές φυλακές και κρατούνται μεταξύ άλλων και καταδικασμένοι για τρομοκρατία.

Οι υπόλοιποι θα διαμοιραστούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων. Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα οδηγηθεί και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι η διαβίβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο του αποσπάσματος της απόφασης καταδίκης σε 13 χρόνια κάθειρξη για τον Ιωάννη Λαγό, που καταδικάστηκε ως μέλος του σκληρού πολιτικού πυρήνα της Χ.Α. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, πληροφορίες, από την υπεράσπιση του, αναφέρουν ότι ο Ιωάννης Λαγός, προκειμένου να μπλοκάρει τις διαδικαςίες άρσης της ευρωασυλίας του και με στόχο να επιτύχει να μην πάει φυλακή, αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και να την διαβιβάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ομόφωνα στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές δεν χορήγησαν αναστολή και έστειλαν στις φυλακές πρωτίστως την ηγετική πολιτική ομάδα της Χ.Α., Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και λοιπούς που είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο που είχε καταδίκη σε 10 χρόνια.

Οι δικαστές δεν έμειναν μόνον στην ηγετική πολιτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Στη φυλακή έστειλαν και τους πρώην βουλευτές της, που καταδικάστηκαν σε ποινές έξι ή επτά χρόνων κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και για τους οποίους το δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και άλλοι.

Οι δικαστές, πέραν των πολιτικών στελεχών, μαζικά έστειλαν στη φυλακή όλους όσοι είχαν προσωπική συμμετοχή ως επιχειρησιακά στελέχη ή απλά μέλη της Χ.Α., σε εγκλήματα, δολοφονίες, βίαιες επιθέσεις και λοιπά, ξεκινώντας από τον Γιώργο Ρουπακιά που καταδικάστηκε σε ισόβια και 14 χρόνια για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα