Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Στις Οινούσσες ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Σάβ, 01/02/2020 - 19:42

Και τις Οινούσσες επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου ο υφυπ. Εθν. Αμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, στα πλαίσια της επίσκεψης του στο νησί μας  για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων  στα σημεία εισόδου μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών.

 Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Στ. Παπασταθόπουλο και από την Κεντρ. Λιμενάρχη Χίου Ειρήνη Αργύρη, ο υφυπουργός μετέβη στο φυλάκιο του Προφ. Ηλία και εν συνεχεία επισκέφθηκε το Δημαρχείο Οινουσσών.

Τον υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Λάμπρος Σκούφης, λόγω απουσίας του Δημάρχου Γιώργου Δανιήλ στην Κωνσταντινούπολη.

 Ο κ. Σκούφης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τους στόχους και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και για τα μέχρι σήμερα δεδομένα πάνω στα έργα υποδομής.

Ο κ. Στεφανής διαβεβαίωσε για το αδιάπτωτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα νησιά εμπροσθοφυλακή του Εθνους.

Αντηλλάγησαν δώρα κι ευχές για επιτυχή συνεργασία προς όφελος των ακριτών μας.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Δευ, 30/03/2020 - 22:51

Πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ,για την επιστολή του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής προς τους Δήμους του ΒΑ Αιγαίου ,για υπόδειξη χώρων για την δημιουργία προσωρινών δομών νεοεισερχόμενων .
Συνεπείς με τις πάγιες θέσεις μας (λειτουργία μιας και μόνο μονάδας καταγραφής,κλείσιμο ΒΙΑΛ), θεωρούμε ότι είναι λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας με το πρόσχημα της υγειονομικής τρέχουσας κρίσης.
Σε κάθε περίπτωση για το θέμα που τέθηκε, θεωρούμε ότι πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει η ευρύτερη σύγκλιση στην οποιαδήποτε απάντηση προς το υπουργείο.
Είναι τεράστιο λάθος η δημιουργία οποιασδήποτε τέτοιας δομής τύπου "καραντίνας" εντός του νησιού..Αυτό γιατί πολλαπλασιάζονται οι αναγκαστικές επαφές μεταξύ γηγενών και νεοεισερχόμενων (δίκτυο σίτισης, φύλαξης ,δικτύου μεταφοράς, ιατρικής φροντίδας και πιθανής περίθαλψης , ΜΚΟ κλπ). Είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την πανδημία που προσβλέπει στην ελαχιστοποίηση "επαφών" και ειδικά με άτομα άγνωστου ιατρικού ιστορικού και κατάστασης. Θυμίζουμε τις συνεχείς εκκλήσεις του κυβερνητικού επιτελείου διαχείρισης της κρίσης για την προστασία του εξαιρετικά ευαίσθητου συστήματος περίθαλψης των νησιών (πεπερασμένες δυνατότητες, δυσκολία αεροδιακομιδών). Δεν αποτελεί κινδυνολογία αλλά αποτύπωση της ωμής πραγματικότητας να αναφερθεί ότι στην Χίο του πληθυσμού των 60000 ατόμων (με τους πρόσκαιρα παραμένοντες ) υπάρχουν λιγότερες θέσεις ΜΕΘ σε σχέση με αντίστοιχο πληθυσμό στην Ιταλία η οποία πλήττεται περισσότερο από την κρίση.

Προτείνουμε την δημιουργία αμφίδρομου κυκλικού πλωτού δικτύου μεταξύ των 3 νησιών για την συλλογή των νεοεισερχόμενων και την άμεση μετακίνησή τους σε κατάλληλους χώρους που μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα όπως πρόσφατα ισχυρίστηκε το υπουργείο εκτός των νησιών.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη, η κατεπείγουσα διερεύνηση και προετοιμασία πλωτού η πλωτών μέσων κατάλληλα εξοπλισμένων με ιατρικές υποδομές και προσωπικό, τα οποία σε καθημερινή βάση (κινούμενα μεταξύ των 3 νησιών),θα χρησιμεύουν ως χώρος καραντίνας για τους φορείς (διαπιστωμένους και πιθανούς) καθώς και για νοσηλεία πιθανών νοσούντων από τον ιό και για την τάχιστη μεταφορά τους , σε αποστειρωμένο κατάλληλο περιβάλλον .