Στο σκαμνί τα ΜΑΤ για σύσταση… συμμορίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 26/05/2020 - 15:27

Νέα εξέλιξη όσον αφορά την γνωστή εισβολή των ΜΑΤ στο νησί μας και στην κατοχική κατάσταση, που δημιουργήθηκε επί διήμερο, δημιουργεί η πρωτοβουλία των Δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο να καταθέσουν μήνυση κατά των ΜΑΤ και μάλιστα για σύσταση… συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη συσκέψεις και πιθανότατα αύριο θα κατατεθεί η σχετική μήνυση, που κρίνεται αναγκαία για ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους.

Οι τυπικοί έχουν σχέση με την δικογραφία που βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά κατηγορούμενους για βιαιοπραγίες σε βάρος ανδρών των ΜΑΤ στο Ξενοδοχείο Ερύθα, οπότε σε αντιπαραβολή θα ζητηθεί η απονομή δικαιοσύνης και για την συμπεριφορά των ΜΑΤ.

Επειδή όμως η μήνυση θα τεθεί στο αρχείο όσον αφορά τις ενέργειες των ΜΑΤ αφού αυτή είναι η αποστολή τους, επιλέχθηκε η μήνυση του Δημοτικού συμβουλίου κατ’ ουσίαν να κινηθεί στην συμπεριφορά των ανδρών των Ματ κατά την έξοδο τους από τη Χίο όπου ως γνωστόν και με δεκάδες βίντεο και μαρτυρίες μεταβλήθηκαν σε χούλιγκανς, που με πολιτική περιβολή ξυλοκόπησαν πολίτες, έκαναν φθορές σε οχήματα και έριξαν δακρυγόνα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία και δη της σύστασης συμμορίας από την μια δεν μπορεί να τεθεί στο αρχείο και από την άλλη ενεργοποιεί την ΕΔΕ που γίνεται στην Αστυνομία, για τα επεισόδια στον Λιμένα Μεστών, ΕΔΕ που αν δεν υπήρχε η μήνυση θα είχε την τύχη εκατοντάδων άλλων, τον κάλαθο δηλαδή των αχρήστων.

Σχετικά Άρθρα