Στους ημίθεους του 1940

Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου
Τρί, 26/10/2021 - 06:05

«Εορτάζουμε σήμερα τη λαμπρή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους υπερασπιστές των συνόρων μας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου, αναλυτικά σημειώνει:

«Στους ημίθεους της γενιάς του Σαράντα, οι οποίοι με ιερό πείσμα, θάρρος ακαταγώνιστο και πνεύμα αυτοθυσίας, έδωσαν και πάλι μεγαλοφρονεί την απάντηση στη βία. Στη βία που συσσω­ρεύτηκε βαριά και απειλητική, με ατέλειωτες φάλαγγες σιδηρόφρακτων στρατευμάτων, στη Βόρεια Ήπειρο και στα σύνορα της χώρας μας με την Αλβανία.

Στους αθάνατους νεκρούς και τους ηρωικούς μαχητές, οι οποίοι απόκρουσαν και αντιμετώ­πισαν με υπερηφάνεια, χωρίς να υπολογίσουν τον τρομακτικό κίνδυνο, τη θεωρούμενη μέχρι τότε ακατάβλητη ισχύ του Άξονα, που επιβουλεύτηκε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

  Έτσι αγωνίσθηκαν οι Έλληνες το 1940-41 η γενιά των πατέρων μας, με πίστη και αυταπάρνηση, αντάξια του Λεωνίδα της Σπάρτης, του Παλαιολόγου των Βυζαντινών και του Διάκου της Αλαμάνας.

Οφείλουμε, ως συνεχιστές του έργου τους, να θυμόμαστε, ότι με την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, όπως τότε, οποιαδήποτε απειλή και θα εξασφαλί­σουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα