Συμφωνεί στην αποσυμφόρηση των νησιών ο Κ. Μητσοτάκης

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των 5 Δημάρχων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το προσφυγικό
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 01/02/2017 - 02:00
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώνουν σήμερα οι 5 Δήμαρχοι, Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου προκειμένου. Αργά το μεσημέρι ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς σε δήλωσή του στην «Α» και αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη και με στελέχη της «Ενωσης Κεντρώων» τόνισε ότι οι δήμαρχοι γνωστοποίησαν την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά και ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρησή τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ένα ενιαίο εθνικό πλαίσιο διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Θα ακολουθήσει συνάντηση με την Φ. Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, συμφώνησε με την αποσυμφόρηση των νησιών, τη διασφάλιση αποδεκτών συνθηκών διαμονής σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόταξε τα θέματα διαφύλαξης των συνόρων.

Σε δελτίο Τύπου της Ν.Δ. επισημαίνεται ότι αναλυτικά οι προτάσεις του κόμματος θα παρουσιαστούν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα γίνει την Παρασκευή στη Λέσβο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2017, σύσκεψη με τους δημάρχους των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, ενόψει της επίσκεψής του την προσεχή Παρασκευή στη Λέσβο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, της Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας, της Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και της Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς. Απουσίαζε ο δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

 

Παρόντες ήταν ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αναπληρώτρια Τομεάρχης, κυρία Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές Δωδεκανήσων, κ. Μάνος Κόνσολας, Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

 

Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά από την αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης της Κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να δοθεί θετική διέξοδος.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα 5 νησιά του Β.Α. Αιγαίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξει τις συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας μαζί με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μυτιλήνη, το απόγευμα της Παρασκευής.»

Σχετικά Άρθρα