Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Με 4ωρη στάση εργασίας και παρουσία στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 02/05/2018 - 11:07

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο γνωστοποιεί ότι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας, την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Αναλυτικά σημειώνουν:

"Με αφορμή την «αναπτυξιακή» φιέστα» που στήνει η κυβέρνηση, στις 2 και 3 Μαΐου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου παρουσία του πρωθυπουργού,  η κυβέρνηση   θα επιχειρήσει να μας πείσει ότι δήθεν τα μνημόνια τελειώνουν, ότι έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη από την οποία θα ωφεληθούν όλοι!

Θα ισχυριστούν δε, πως η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εξασφαλίζει την προστασία της χώρας!  Ο στόχος τους είναι να αποσπάσουν τη στήριξη ή την ανοχή στην πολιτική τους, που ισοπεδώνει τα λαϊκά δικαιώματα και εκθέτει τη χώρα σε μεγάλους κίνδυνους προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ωστόσο, καπιταλισμός και δίκαιη ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει. Τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων θα συνεχίσουν να τα εφαρμόζουν και να τα κλιμακώνουν, όπως έχουν ήδη δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Παράλληλα,  η συμμετοχή στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εκθέτει τη χώρα στον κίνδυνο εμπλοκής σε ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς οι συγκρούσεις στη Συρία μαίνονται και οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας γίνονται όλο και πιο σφοδροί για το πώς θα μοιράσουν τις ζώνες επιρροή.

Τώρα χρειάζεται οι εργαζόμενοι να δώσουν άμεση απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και να διεκδικήσουν:

 

 • Διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.
 • Μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  στο 50% του σημερινού κόστους για όλους, δωρεάν μεταφορές για ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους.
 • Όχι στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων – νομική προστασία της πρώτης κατοικίας.
 • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
 • Όχι στη συμμετοχή μας  στης ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ που εμπλέκουν σε κίνδυνο τη χώρα μας.
 • Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και  Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων και αποκλειστικά κρατική  χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας. Μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά  για όλους.
 • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.  Ένταξη στα ΒΑΕ
 • Ανάκτηση των Μισθολογικών μας Απωλειών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Ιωαν.                                                                   Κουβαρά Ολ."

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

 • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
 • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
 • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
 • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
 • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
 • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
 • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019