Συμπαράταξη Πολιτών: Σεισμός Σάμου - Η επόμενη μέρα

Παρ, 07/05/2021 - 16:50

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Χριστός Ανέστη.

Εκ μέρους της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ θα ήθελα να σας ευχηθώ υγεία, αγάπη, χαρά και δύναμη για να συνεχίσει η κάθε μια και ο καθένας μας τον προσωπικό του αγώνα και όλοι μαζί τον κοινό μας αγώνα για τη Σάμο και τους κατοίκους της.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω όλους, και ιδιαίτερα τους ομιλητές μας, για τη πολύτιμη συμμετοχή σας στην εκδήλωση που οργανώσαμε.

Εμείς συνεπείς στην υπόσχεση που έχουμε δώσει στον Σαμιακό λαό, συνεχίζουμε:

• Σας επισυνάπτουμε το ΔΤ για την εκδήλωση.

• Αναρτήσαμε όλη τη συζήτηση στο διαδίκτυο, στη σελίδα της παράταξης.

• Ετοιμάσαμε ένα έντυπο με τις οδηγίες που έδωσε ο Β. Τεντόμας και το επισυνάπτουμε εδώ για να μπορείτε να το τυπώσετε και να το μοιράζετε στους συμπολίτες μας στη Σάμο, τις οποίες μπορούν να ακούσουν και στο ειδικό βίντεο (https://youtu.be/O4A-pcnEKEc.).

• Στέλνουμε σε όλους την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Σάμο και ζητάμε την ενεργοποίηση της Επιτροπής που έχει συσταθεί για να δώσει σάρκα και οστά σε όσα συζητήσαμε.

Ο αγώνας για τη Σάμο θα έχει διάρκεια και οφείλουμε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε το νησί να γίνει ξανά ελκυστικό για κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες.

Στη διάθεση σας για όποια διευκρίνιση και συνεργασία».

Γιάννης Σπιλάνης

«Ως Συμπαράταξη Πολιτών, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των κατοίκων της Σάμου για όσα δεν γίνονται εδώ και 6 μήνες και αφορά τόσο την αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοίκους και επιχειρήσεις όσο και ανυπαρξία του οποιοδήποτε σχεδιασμού και στρατηγικής για την ανασυγκρότηση του νησιού, διοργανώσαμε στις 22 Απριλίου 2021 μια συζήτηση με τίτλο «Σεισμός Σάμου: η επόμενη μέρα» αναφέρει η παράταξη σε δελτίο τύπου της και συνεχίζει:

Στη συζήτηση έκαναν εισηγήσεις οι κ.κ.

• ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ - τ. Δήμαρχος Καλαμάτας, τ. υπουργός και Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

• ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ - Αρχιτέκτονας και Καθηγητής ΕΜΠ και

• ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ - Μηχανικός και τ. Συντονιστής σεισμού της Λέσβου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο καθ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ και Επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών.

Στη συζήτηση εκτός των εισηγητών παρενέβησαν:

• Οι βουλευτές Σάμου Στ. Στεφανάδης και Χίου Α. Μιχαηλίδης.

• Οι δήμαρχοι της Α & Δ. Σάμου Γ. Στάντζος & Α. Λυμπέρης.

• Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βαθέως Στ. Σειρλής, Καρλοβάσου Μ. Νικολού, Κοντέικων Στ. Παγωνδιώτης, Σαμίων Δ.Β ογιατζής.

• Ο τοπικός συντονιστής για το σεισμό Θ. Θαλασσινός.

• Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γ. Πνευματικάκης.

• Οι εκπρόσωποι των Εφοριών Νεοτέρων Μνημείων Μ. Φράγκου & Αρχαιοτήτων Α. Ξανθός.

• Οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων Π. Κωνσταντινίδης, Κ. Αμουργιανός, Μ. Κάρλας, Α. Σταθακιός, Μ. Νικολάρα και Γ. Αργυρούδη.

Η συζήτηση διεξήχθη στο ΖΟΟΜ με ταυτόχρονη αναμετάδοση στη σελίδα της Συμπαράταξης Πολιτών του Βορείου Αιγαίου στο Facebook και βιντεοσκοπήθηκε.
Το video αυτό μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα της Συμπαράταξης Πολιτών στο FB.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας και με την ευγενή προσφορά του κ. Βασίλη Τεντόμα δημιουργήσαμε ένα έντυπο με τα πιο ουσιαστικά σημεία που χρειάζεται να προσέξει κάποιος ο όποιος έχει οίκημα που έχει πληγεί από το σεισμό. Δημιουργήσαμε ένα έντυπο με χρήσιμες πληροφορίες το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα μας, ενώ μπορείτε να ακούσετε τις οδηγίες στο βίντεο αυτό https://youtu.be/O4A-pcnEKEc. Ο κ. Τεντόμας προσφέρθηκε να λύσει όποιες άλλες απορίες έχετε επικοινωνώντας μαζί του στο τηλέφωνο 6946795696 σε ώρες γραφείου.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να γίνει πράξη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για στήριξη των κατοίκων της Σάμου.

Σχετικά Άρθρα