Συνέχεια... ρουκετοπόλεμου από τη ΛΑΣ

Τρί, 30/05/2023 - 15:46

Σε σχόλιο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της ΛΑΣ επανέρχεται στο θέμα του ρουκετοπόλεμου. Αφορμή αποτελεί η παρέμβαση θιγομένων που ζητούν να συζητηθεί η διεξαγωγή του στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ΛΑΣ αναφέρει:

«Μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου λάβαμε από το δικηγόρο κ. Κωστακόπουλο Νικόλαο επιστολή των θιγομένων από το ρουκετοπολεμο κατοίκων του Βροντάδου, η οποία απευθύνεται προς τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας.

Στην επιστολή αυτή επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «σας καλούμε όπως λάβετε κάθε θεσμική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβουλίου Χίου, παρουσία ημών, των θιγόμενων κατοίκων του Βροντάδου, και των υπόλοιπων θεσμικών φορέων του νησιού μας, για το ζήτημα του ρουκετοπόλεμου ώστε να ληφθεί μια ξεκάθαρη απόφαση και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου και επειδή η επιστολή των θιγομένων κατοίκων του Βροντάδου έφθασε στην παράταξή μας μέσω του ως άνω δικηγόρου, τον ευχαριστήσαμε για την ενημέρωση και τον παρακαλέσαμε με τη σειρά του να ενημερώσει τους υπογράφοντες για την από 22-4-2023 δική μας επιστολή - κάλεσμα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά το πέρας των εορτών με την οποία του «…ζητάμε να ορίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα θεματική συνεδρίαση για το ρουκετοπόλεμο με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων, ώστε αφενός με την αυτορρύθμιση του εθίμου, αφετέρου με τον καθορισμό των υποχρεώσεων όλων απέναντι στους συμπολίτες μας,  έγκαιρα να αποφύγουμε μελλοντικούς τριγμούς και να προστατέψουμε ανθρώπους περιουσίες και έθιμα.».

Όπως φαίνεται καθαρά από τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση δε χρειάζεται παροτρύνσεις για να κάνει αυτό που ορίστηκε από το λαό να κάνει: Να προασπίζεται την ακεραιότητα του, την περιουσία του, τον πολιτισμό του.

Υ.Γ.: Κοινοποιούμε εκ νέου την από 22-4-2023 επιστολή μας προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. και  την επιστολή των θιγομένων κατοίκων που λάβαμε μέσω του δικηγόρου τους.»

Σχετικά Άρθρα