ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ανακοίνωση για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας

Τετ, 29/09/2021 - 10:49

Με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα και του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού στο Νοσοκομείο της Χίου το παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μετά την ολοκλήρωση αυτής της επίσκεψης και της επιστροφής του νοσοκομείου στη σκληρή καθημερινότητα, θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα ώστε να μπορέσουν να βγουν και κάποια αξιόλογα συμπεράσματα.

Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης αυτής; ποια προβλήματα έλυσε; ποιες δεσμεύσεις ελήφθησαν; πόσα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ξοδεύτηκαν για αυτή τη κυβερνητική φιέστα και τα τραπεζώματα;

Γιατί αντί να κάθονται οι αρμόδιοι και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στα ξενοδοχεία, δεν διοργάνωσαν περιοδεία σε όλο το νησί, ώστε να ενημερώσουν τον Χιώτικο λαό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας;

Γιατί αν έπρεπε να ξοδευτούν χρήματα, δεν έγινε αυτό για να τιμηθεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου; Να τιμηθεί το προσωπικό που με κίνδυνο της ζωής του έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχες ενάντια στην πανδημία σε πολύ αντίξοες συνθήκες;

Προφανώς η στήριξη και η ευαισθησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξαντλήθηκε στα μπαλκόνια με τα παλαμάκια.

Εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά, ότι η ‘άριστη’ κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για την ουσία, αλλά για τις δημόσιες σχέσεις και για να πουλάει αφηγήματα δήθεν επιτυχίας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Κανταράκη βγήκε εκτεθειμένη, και φαίνεται ότι τελικά ενεργεί αυτοβούλως όταν προκαλεί προκαταρτικές διώξεις, όταν μοιράζει εξώδικα με σκοπό να σπιλώσει εργαζόμενους ή να απειλήσει συνδικαλιστικές παρατάξεις και δημοσιογράφους που δεν της είναι αρεστοί, ενώ ο διοικητής της ΔΥΠΕ διαχώρισε την θέση του. Αντίθετα έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Μηταράκη να παρεμβαίνει για να βγάλει την διοικήτρια του νοσοκομείου από την δύσκολη θέση.

Επίσης από το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν δόθηκαν απαντήσεις για τις προσλήψεις προσωπικού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο, την παράταση των συμβασιούχων, και για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου ξεχασμένη μπορούμε να πούμε ότι είναι και η υπόθεση για το κτίριο της παλιάς παθολογικής.

Είναι ξεκάθαρο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί και η σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, νοιάζονται για το πώς θα δοθούν κομμάτια του νοσοκομείου στους ιδιώτες που στόχο έχουν να κερδοσκοπήσουν.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αγωνιζόμαστε να ανατραπεί αυτή η αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική που αποδυναμώνει τα δημόσια νοσοκομεία, και ως κυβέρνηση της Αριστεράς θα ενισχύσουμε και θα στηρίξουμε την δημόσια υγεία η οποία θα είναι αναβαθμισμένη και προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες».

Σχετικά Άρθρα