Τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Θεσσαλονίκης

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 20/09/2022 - 14:33

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τοποθετήθηκε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρώτη συνεδρίασή της για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο Α. Μιχαηλίδης περιέγραψε τα τρία ζητήματα που ουσιαστικά περιλαμβάνονται στην τροποποίηση της σύμβασης, εστιάζοντας στην πλέον σημαντική αλλαγή που αφορά την παράταση στην παράδοση της στατικής μελέτης και στις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του Παλαιού Τελωνειακού Σταθμού.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση του – ιστορικού και σημαντικού για το λιμάνι και την πόλη της Θεσσαλονίκης – κτιρίου, τονίζοντας μάλιστα ότι οι παράταση που χορηγεί η κυβέρνηση αντίκειται στη σχετική γνωμοδότηση που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ). Υπογράμμισε δε, ότι, βάσει της σύμβασης παραχώρησης του 2018 οι χρήσεις του αποκατεστημένου κτιρίου δεν θα πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά στις άλλες εμπορικές δραστηριότητες της πόλης.

Επιπλέον, ο Α. Μιχαηλίδης ανέδειξε γενικότερα τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κυρίως αναφορικά με τον 6ο προβλήτα. Τόνισε, τέλος, ότι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ότι οι ποινικές ρήτρες που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης θα πρέπει να παραμείνουν ενεργό εργαλείο στα χέρια του Δημοσίου.

19-9-22_epitropi_paragogis_emporioy_-_eisigisi_a._mihailidi_gia_symvasis_limanioy_thessalonikis

Σχετικά Άρθρα