Χίος, Τετάρτη 1 Απριλίου

τ.Πρόεδρος ΝΠΔΔ:"Στην διοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια για να αποφευχθούν τα προβλήματα"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 05/02/2020 - 14:41

Οι καταγγελίες που έγιναν για την κατάσταση στο Ιωνικό Κολυμβητήριο… έφτασαν και στα αυτιά του, όπως ανέφερε, ο πρώην πρόεδρος του Νίκος Λαμπρινούδης που τόνισε ότι όλη την προηγούμενη πενταετία η προηγούμενη δημοτική αρχή αντιμετώπιζε κάθε πρόβλημα που παρουσιαζόταν.

«Όταν αναλάβαμε ήρθε η προηγούμενη διοίκηση και μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης, συμπληρώνοντας ότι από την παρούσα διοίκηση της νέας δημοτικής αρχής  κανείς δεν ζήτησε ενημέρωση.

«Δεν ήρθε κάνεις να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τυχόν υπήρχαν, αλλά ούτε και να συζητήσει μαζί μας», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ, που τόνισε ότι εκτός όλων των άλλων το «κλειδί» για την σωστή λειτουργία των δομών είναι η συνεργασία της διοίκησης με τους εργαζόμενους.

«Οι πρόεδροι και οι διοικήσεις περνούν και αλλάζουν, αλλά οι εργαζόμενοι μένουν εκεί και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους», υπογράμμισε ο Νίκος Λαμπρινούδης.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα και απάντηση του υπουργού
Τρί, 31/03/2020 - 20:05

Από την Ν.Ε. Χίου του Σύριζα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ,ότι αποφάσισε τελικά εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού ,την αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ή αναγνωρισμένων προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας έως τις 23 Μαρτίου, είχαν δημιουργηθεί 25.519 θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Έστω και με καθυστέρηση 9 μηνών ,στους οποίους  ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή, την αποσυμφόρηση των νησιών ως το πρώτο αναγκαίο μέτρο για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Μηταράκης  αντιλήφθηκε  την υγειονομική βόμβα που ελλοχεύεται,  από  τον κίνδυνο κρούσματος στα υπερφορτωμένα και με απαράδεκτες συνθήκες κέντρα στα νησιά μας

Προτεραιότητα, βέβαια όλο αυτό το διάστημα πέραν του μηδενικού σχεδιασμού, ήταν να μην στενοχωρηθούν οι αιρετοί της ΝΔ στην ενδοχώρα.

Έστω και πολύ καθυστερημένα και αναγκαστικά, είναι θετική η προσγείωση στην πραγματικότητα του Κ. Μηταράκη και η έμμεση παραδοχή αλλά σίγουρη δικαίωση ,ότι αν είχε συνεχισθεί το ήδη δρομολογημένο και σχεδιασμένο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχαμε βρεθεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Αποδεικνύεται, ότι οι αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ και περισσότερο η αλαζονεία, ότι γνωρίζουν τα πάντα ,γιατί είναι οι «άριστοι», γκρεμίζεται ως χάρτινος πύργος.

Σε σχέση και με τα παραπάνω ο υπουργός σε ανάρτηση του σημειώνει τα εξής: 

"Η αποσυμφόρηση των νησιών απαιτεί δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει προγραμματισμό, άφησε τις δομές γεμάτες. Ζητά αποσυμφόρηση αλλά καταψήφισε την τροπολογία για να δημιουργηθούν θέσεις μέσω αποχωρήσεων. Τώρα μαθαίνω ότι η Παγχιακή που λέει για αποσυμφόρηση διαμαρτύρεται για την δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα..."