Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Βλέπει μειωμένο ΦΠΑ και το 2019 ο Συντονιστής της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ

Παρ, 16/11/2018 - 14:41

Αισιόδοξος για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2019 στα 5 νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, δηλώνει ο Συντονιστής της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Φραγκίσκος Σέργης, μετά την ψήφιση χθες σχετικήςπράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην τελευταία παράταση που δόθηκε από την 1η του Ιούλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. Χίυ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

" Ψηφίστηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά ,αποδεικνύοντας στην πράξη την δέσμευση του Πρωθυπουργού για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο από την προσφυγική κρίση.

Είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και έμπρακτης αναγνώρισης στους κατοίκους της Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κv και Ρόδου για το μεγάλο βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και ταυτόχρονα ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Αυτά κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση και βήμα-βήμα θα καταφέρνει να αποκαθιστά αδικίες, από την άλλη καθημερινά θα διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, οι μεμψίμοιροι και οι υποκριτές ,που παρακαλούν την αποτυχία .

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου τους συνιστούμε υπομονή γιατί θα κουραστούν να υποκρίνονται ότι νοιάζονται για το καλό μας και ταυτόχρονα να χιλιοπαρακαλούν για την καταστροφή της χώρας."

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 07/07/2020 - 14:19

Κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού μεταναστευτικού, ειδικά όσον αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών, ασκεί ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, που σε δήλωσή του επισημαίνει ότι δεν αξιοποιήθηκε το διάστημα των τελευταίων μηνών με μηδενικές ροές στη Χίο, ώστε να γίνει ουσιαστικού περιεχομένου αποσυμφόρηση.  Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι "ευημερούν οι αριθμοί, ασφυκτιούν τα νησιά και είναι κενή περιεχομένου η αποσυμφόρηση".

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή του:

"Ανεκμετάλλευτη εξακολουθεί να αφήνει η κυβέρνηση τη δική της επιτυχία δραστικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών στο Βόρειο Αιγαίο. Τουλάχιστον στη Χίο το «σφράγισμα» των θαλασσίων συνόρων, το οποίο όλοι μας εκτιμούμε ως θεμελιακό στοιχείο περιορισμού των μεταναστευτικών επιπτώσεων στα νησιά, δεν στηρίζεται από παράλληλες πολιτικές σταδιακής αποσυμφόρησης, με αποτέλεσμα η κυρίως πληττόμενη περιοχή του Χαλκειούς και των Καμποχώρων να παραμένει επιβαρημένη και καθημερινά εκτεθειμένη σε πλείστους κινδύνους.

Η επικοινωνιακή σύγκριση των πρόσφατων κυβερνητικών αποτελεσμάτων στο μεταναστευτικό με το δικό τους αρχικό κακό εαυτό δεν μπορεί να περιφέρεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως επίτευγμα.

Τα προειδοποιητικά σύννεφα καπνού από την παρατεταμένη διαμονή χιλιάδων ανθρώπων σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης, ακόμα κι όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος εξέτασης του αιτήματος ασύλου τους, οφείλουν να ενεργοποιήσουν νέες πολιτικές.

Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Να εγκαταλείψει τις σκέψεις των υπερδομών και να δώσει στη νησιωτική ακριτική Ελλάδα την αναπτυξιακή θωράκιση που της πρέπει. Τα ημίμετρα και οι μη συμβατοί με τη νησιωτική βούληση σχεδιασμοί αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ας τολμήσει, τώρα που οι συνθήκες της το επιτρέπουν, την αναμόρφωση της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής."