Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Βολές συνδυασμού Λαμπρινούδη στη Δημοτική Αρχή για χρηματοδότηση "βελούδινων" μελετών και δράσεων

Πέμ, 19/03/2015 - 10:29

Έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή ασκεί ο δημοτικός συνδυασμός του Π. Λαμπρινούδη, σημειώνοντας ότι σε μια εποχή που ο δήμος έχει σταματήσει τις πληρωμές στους προμηθευτές και τους πιστωτές, συνεχίζει να ψηφίσει πιστώσεις για μελέτες , όπως εκείνη για την τουριστική ταυτότητα της Χίου, ύψους 20.000 ευρώ, ενώ διατίθενται πιστώσεις ποσού 15.000 ευρώ για την εξυπηρέτηση του δημότη, τη στιγμή που υπάρχουν τα ΚΕΠ.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Σε μια εποχή, που η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου από τις 16-03-2015 και μέχρι της καταβολής της επιχορήγησης από το Υπουργείο αρχές Απρίλη, σταμάτησε τις πληρωμές στους προμηθευτές ,πιστωτές κ.λπ., η δημοτική αρχή συνεχίζει να ψηφίζει πιστώσεις για «βελούδινες» μελέτες και δράσεις που προφανώς εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Μπορεί το έργο της τουριστικής προβολής των νησιών μας ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 190.000 € να υλοποιείται, αυτό όμως δεν αποτρέπει την Δημοτική αρχή Βουρνού να ψηφίζει άλλο έργο ύψους 20.000 €, με τίτλο «μελέτη τουριστικής ταυτότητας Χίου», από τα τακτικά έσοδα του Δήμου που δεν υπάρχουν.

Διατίθενται πιστώσεις ποσού 15.000 € για την εξυπηρέτηση του δημότη.

Αλήθεια τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του δημότη καταργήθηκαν;

Ξοδεύονται 10.000 € για τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου για την επιχειρηματικότητα, κάτι που μπορεί κάλλιστα και με επιτυχία να υλοποιήσει η Υπηρεσία Μηχανοργάνωσης του Δήμου μας.

Δαπανούνται 20.000 € για τη δημιουργία πεδίου αναρρίχησης και 50.000 € για την προετοιμασία φακέλου για τα κτηνοτροφικά πάρκα και αναρωτιέται ο μέσος πολίτης όταν δαπανώνται 50.000 € για την προετοιμασία φακέλου, πόσες χιλιάδες ευρώ θα απαιτηθούν για την μελέτη του έργου;

Και όλα αυτά όταν οι πιστώσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην πόλη και χωριά μας είναι είδος υπό εξαφάνιση, όταν δεν υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων και την αποκατάσταση των οξυμένων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και ειδικότερα στην αγροτική οδοποιία.»

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου
Δευ, 06/04/2020 - 20:57

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τη διενέργεια έντονων ζυμώσεων σχετικά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα λειτουργήσει ως καραντίνα για τους πιθανούς νεοεισερχόμενους πρόσφυγες/μετανάστες. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ορθή τακτική καθώς καθημερινά παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την επικίνδυνη πανδημία του ιδού covid-19, ο οποίος πλήττει όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί το κομβικότερο ζητούμενο που πολιτική ηγεσία και πολίτες πρέπει να έχουμε στον νου μας.

          Στα πλαίσια λοιπόν, αυτών των ζυμώσεων πληροφορούμαστε ότι ως πιθανή λύση προκρίνεται ιδιωτικός χώρος εντός του αστικού ιστού, δίπλα από την ΔΕΗ, κοντά στον Κάμπο και τον Καρφά, στις παρυφές των συνόρων του χωριού μας.

          Ως κοινότητα Θυμιανών, ερχόμαστε νωρίς να καταστήσουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε ο πιθανολογούμενος αυτός προσωρινός χώρος καραντίνας να λάβει στην πορεία μόνιμα χαρακτηριστικά κλειστής ή ανοιχτής δομής.

          Γι' αυτόν το λόγο και επειδή ως πρώτιστο στόχο θέτουμε την αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή αλλά και την κυβέρνηση, που εκπροσωπεί εδώ στο νησί μας ο Υπουργός κύριος Νότης Μηταράκης, εκφράζουμε την έντονη επιθυμία μας να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά και τα χρονικά όρια που θα τεθούν στην όποια σύμβαση ετοιμάζει το δημόσιο με τον εν λόγω ιδιώτη του ακινήτου.

          Χωρίς αμφιβολία είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει στο συμβόλαιο που θα δημιουργηθεί ρήτρα η οποία θα εξασφαλίζει ότι από τη στιγμή που θα αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και τα μέτρα γενικότερης πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, θα πάψει και ο χώρος αυτός να χρησιμοποιείται για παραμονή προσφύγων/μεταναστών. Αυτό φυσικά συνεπάγεται ότι το συμβόλαιο θα πρέπει να έχει ισχύ 1,5- 2 μηνών περίπου (κι αν τα μέτρα παραταθούν να ξανανανεώνεται για το ανάλογο διάστημα). Οπωσδήποτε δεν πρόκειται να δεχτούμε ένα συμβόλαιο αορίστου ή εν πάσει περιπτώσει απροσδιορίστου χρόνου, διότι δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση αργότερα να οδηγηθούμε σε τετελεσμένα γεγονότα, ούτε και θα τα ανεχτούμε.

          Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο Δήμος και Υπουργείο πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να μας έχουν ενδελεχώς ενημερώσει όπως κι εμείς με αυτό το κείμενο σπεύδουμε να καταστήσουμε σαφείς τις προθέσεις μας. Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για μικρούς και μεγάλους. Η κοινωνία μας και η πολιτικοί μας ταγοί έχουν αναλάβει την διεξαγωγή ενός μεγάλου αγώνα από τον οποίο πρέπει να εξέλθουμε νικητές. Επομένως η ειλικρίνεια των προθέσεων και των επιδιώξεων μας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν συνιστά ένα απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του τόπου μας.

          Το παρόν δημοσιεύεται εις γνώση των πολιτών,του Δήμου Χίου και των δημοτικών Παρατάξεων, τουΥπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου,                           Τα μέλη στου συμβουλίου,

Μαμαλής Γεώργιος                                                              Βλάχος Κωνσταντίνος

                                                                                              Δαμίρης Κωνσταντίνος

                                                                                               Επιτροπάκης Χρήστος

                                                                                               Καρασούλης Δήμος

                                                                                                Πατελίδας Γεώργιος

                                                                                                Φραγκάκη Χρυσάνθη