Ξεκινά "αλληλογραφία" Δήμου - Κτηματικής Υπηρεσίας & Δασικής για την ιδιοκτησία στο Θόλος

Πέμ, 22/04/2021 - 11:11

Στο πλαίσιο των νομικών πλέον διαστάσεων που λαμβάνει το ζήτημα της χωροθέτησης δομής προσφύγων - μεταναστών στο Θόλος, το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου Χίου αναμένεται να ζητήσει άμεσα απαντήσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και τη Δ/νση Δασών, για τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και από που προκύπτει ότι η έκταση είναι δημόσια και όχι δημοτική, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στα έγγραφα που έχει ο δήμος.

Μιλώντας για τα της διαδικασίας στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Μπελέγρης, σημείωσε ότι με βάσει τα στοιχεία που διαθέτει ο δήμος «φαίνεται ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ιδιοκτησία του». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πλειάδα εγγράφων που πιστοποιεί το παραπάνω, όπως το τοπογραφικό διάγραμμα της ευρύτερης περιοχής του Θόλους που κατέχει ο Δήμος Χίου, το αντίγραφο του Ε9 της περιουσίας του Δήμου Χίου που αναγράφεται όλη αυτή η ιδιοκτησία, υπάρχει το κτηματολογικό απόσπασμα, ένορκη βεβαίωση του 2020 , διαπιστωτική απόφαση ακίνητης και κινητής περιουσίας του 1991 και απόφαση της πρώην εφορείας σχολείων που μεταβιβάζει αυτήν την περιουσία στο δήμο.

Όπως εξήγησε από την προηγούμενη εβδομάδα που εκδόθηκε το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκαν οι συντεταγμένες του ακινήτου που έχει δεσμεύσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής δόθηκε εντολή στον αρμόδιο μηχανικό του τμήματος περιουσίας να ταυτοποιήσει τις συντεταγμένες αν συμπίπτουν με εκείνες του δήμου για να υπάρξει αλληλογραφία με την κτηματική υπηρεσία του Δήμου αλλά και με τη Διεύθυνση Δασών.

«Να δούμε τι έγγραφα κατέχουν εκείνοι ότι είναι κάτοχοι της περιοχής για να μπορέσει ο φάκελος να οδηγηθεί στην υπηρεσία του δήμου και να ασκήσουμε τα νόμιμα μέσα όπως κάνουμε κάθε φορά που καταπατείται δημοτική περιουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπελέγρης.

Ο υπάλληλος που τελεί σε άδεια, όπως είπε, θα τη διακόψει για να επισπευσθεί η διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα