Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Ζητάμε να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις οδηγών στη Χίο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τετ, 13/03/2019 - 20:30

Με έκπληξη είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ αναρτημένη την είδηση που «περιχαρής», όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, τους μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Ξενάκης.

«Αυτή τη φορά STOP στις εξετάσεις οδήγησης από τους εκπαιδευτές».

Για το συγκεκριμένο αλλά κα για το κακό που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα γενικά, στο Βόρειο Αιγαίο εντονότερα, αλλά και την πρωτοτυπία στην Χίο, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ, μετά από ομαδική παραίτηση τους, θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

 1. Το υγιές μέρος του κλάδου των Εκπαιδευτών Οδήγησης ανά την Ελλάδα, έχει αποδεχτεί ένα σχέδιο νόμου το οποίο κατά κύριο λόγο ήρθε να καταπολεμήσει την Διαφθορά στο χώρο των Αδειών Οδήγησης.
 2. Η στείρα εναντίωση των εξεταστών όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και η κάλυψη τους από τους προϊσταμένους υπηρεσιακούς και πολιτικούς, δείχνει αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο και τους επαγγελματίες εκπαιδευτές.
 3. Ο κλάδος των εκπαιδευτών εκπροσωπείται πανελλαδικά από Δύο Δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα,

 α) την ΟΕΥΟΕ της οποίας μέλος είναι και σύλλογος μας

και β) την ΠΟΕΟ, η ηγεσία της οποίας εναντιώθηκε εξ αρχής με το εν λόγω νομοσχέδιο. (Αυτό συμβαίνει και με τους φορείς της Περιφέρειας μας)

 1. Η είδηση την οποία ο κ. Ξενάκης «περιχαρής» έδωσε χθες στα ΜΜΕ, προήλθε, εκτός των άλλων, και από Επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΟ (?!) σε όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Χώρας. Η επιστολή αυτή «απειλεί να μην γίνουν εξετάσεις» για λόγους που Εκείνη θεωρεί παράνομους.

Ακόμα και τα μέλη της ΠΟΕΟ δεν δέχονται την απόφαση της ΓΣ. της 2.3.2019, που αναφέρεται σε Αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις. «Οι Χιώτες» υπεύθυνοι όμως, και πάλι πρωτοτύπησαν. Συμμορφώθηκαν, όπως κάνουν εδώ και πολύ καιρό, με αυτό που τους νομιμοποιεί την ιδιόρρυθμη αποχή τους. Έτσι, η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη μας, φιγουράρει στη συνδικαλιστική ιστοσελίδα της ΠΟΕΟ, ως λάφυρο της πολιτικής της ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου αλλά και ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

 1. Τελειώνοντας θα θέλαμε να δηλώσουμε προς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου ότι οι Δάσκαλοι Οδήγησης ΠΟΤΕ δεν σταματήσαμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και εξέτασης στους συμπολίτες μας. Με σεβασμό στις ανάγκες του καθενός, συμμόρφωση στους νόμους της Πολιτείας, επαγγελματική ευσυνειδησία έναντι του καθήκοντος και των συναδέλφων, επιτελούμε το επάγγελμα – λειτούργημα μας. Και έτσι θα εξακολουθήσουμε. Ζητάμε δε από όποιον Αρμόδιο Υπεύθυνο, Πολιτικό ή Υπηρεσιακό, να φροντίσει ώστε να γίνουν ΑΜΕΣΑ εξετάσεις στη Χίο και στο Βόρειο Αιγαίο γενικά, εξαντλώντας οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Παντελής Γ. Κουνιάδης  Μιχαήλ Αρ. Κουτρ;hς

Πρόεδρος              Γραμματέας

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

 • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
 • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
 • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
 • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
 • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
 • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
 • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019