Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Ζητάμε να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις οδηγών στη Χίο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τετ, 13/03/2019 - 20:30

Με έκπληξη είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ αναρτημένη την είδηση που «περιχαρής», όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, τους μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Ξενάκης.

«Αυτή τη φορά STOP στις εξετάσεις οδήγησης από τους εκπαιδευτές».

Για το συγκεκριμένο αλλά κα για το κακό που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα γενικά, στο Βόρειο Αιγαίο εντονότερα, αλλά και την πρωτοτυπία στην Χίο, να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ, μετά από ομαδική παραίτηση τους, θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

  1. Το υγιές μέρος του κλάδου των Εκπαιδευτών Οδήγησης ανά την Ελλάδα, έχει αποδεχτεί ένα σχέδιο νόμου το οποίο κατά κύριο λόγο ήρθε να καταπολεμήσει την Διαφθορά στο χώρο των Αδειών Οδήγησης.
  2. Η στείρα εναντίωση των εξεταστών όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και η κάλυψη τους από τους προϊσταμένους υπηρεσιακούς και πολιτικούς, δείχνει αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο και τους επαγγελματίες εκπαιδευτές.
  3. Ο κλάδος των εκπαιδευτών εκπροσωπείται πανελλαδικά από Δύο Δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα,

 α) την ΟΕΥΟΕ της οποίας μέλος είναι και σύλλογος μας

και β) την ΠΟΕΟ, η ηγεσία της οποίας εναντιώθηκε εξ αρχής με το εν λόγω νομοσχέδιο. (Αυτό συμβαίνει και με τους φορείς της Περιφέρειας μας)

  1. Η είδηση την οποία ο κ. Ξενάκης «περιχαρής» έδωσε χθες στα ΜΜΕ, προήλθε, εκτός των άλλων, και από Επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΟ (?!) σε όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Χώρας. Η επιστολή αυτή «απειλεί να μην γίνουν εξετάσεις» για λόγους που Εκείνη θεωρεί παράνομους.

Ακόμα και τα μέλη της ΠΟΕΟ δεν δέχονται την απόφαση της ΓΣ. της 2.3.2019, που αναφέρεται σε Αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις. «Οι Χιώτες» υπεύθυνοι όμως, και πάλι πρωτοτύπησαν. Συμμορφώθηκαν, όπως κάνουν εδώ και πολύ καιρό, με αυτό που τους νομιμοποιεί την ιδιόρρυθμη αποχή τους. Έτσι, η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη μας, φιγουράρει στη συνδικαλιστική ιστοσελίδα της ΠΟΕΟ, ως λάφυρο της πολιτικής της ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου αλλά και ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

  1. Τελειώνοντας θα θέλαμε να δηλώσουμε προς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου ότι οι Δάσκαλοι Οδήγησης ΠΟΤΕ δεν σταματήσαμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και εξέτασης στους συμπολίτες μας. Με σεβασμό στις ανάγκες του καθενός, συμμόρφωση στους νόμους της Πολιτείας, επαγγελματική ευσυνειδησία έναντι του καθήκοντος και των συναδέλφων, επιτελούμε το επάγγελμα – λειτούργημα μας. Και έτσι θα εξακολουθήσουμε. Ζητάμε δε από όποιον Αρμόδιο Υπεύθυνο, Πολιτικό ή Υπηρεσιακό, να φροντίσει ώστε να γίνουν ΑΜΕΣΑ εξετάσεις στη Χίο και στο Βόρειο Αιγαίο γενικά, εξαντλώντας οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Παντελής Γ. Κουνιάδης  Μιχαήλ Αρ. Κουτρ;hς

Πρόεδρος              Γραμματέας

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 07:31

Από την ανάρτηση του Κ. Μαρδά στο Facebook για την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

"Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, πέθανε ένας γενναίος πολιτικός, που εμείς οι ... "προοδευτικοί " τον βλέπαμε ως ...Ιούδα...

Και μετά , ως κυβέρνηση, ο δικός μας, εφάρμοσε κατά ... γράμμα , ό, τι είχε πει ο... "Ιούδας" για την εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική...

Βέβαια, θα επαναλάβω, αυτό που μου είχε πει ο μεγάλος Μίκης, που είχε διατελέσει και υπουργός του, όταν τον ρώτησα σε ένα ταξίδι στην Άγκυρα για να μεταφέρει μήνυμα στον Οζάλ :

"Ο Μητσοτάκης, είναι σαν τον διαβασμένο γιατρό... Κάνει σωστή διάγνωση... Αλλά στην εγχείρηση δεν σου βάζει αναισθητικό ! "