Χίος, Σάββατο 16 Νοεμβρίου

2o Φεστιβάλ γεύσεων στην Λαγκάδα

Πέμ, 18/07/2019 - 19:05

Ο Προοδευτικός Όμιλος Λαγκάδας διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Γεύσεων στο χωριό στις 11 και 12 Αυγούστου, από τις 7:00 μ.μ  με συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, ιδιωτών και φορέων και επίσημο προσκεκλημένο το Χιώτη σεφ Στέφανο Κόβα ο οποίος αξιοποιώντας χιώτικα προϊόντα θα ετοιμάσει για όλους μοναδικά γαστρονομικά πιάτα.

Στόχος του Ομίλου = η προβολή των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στο όμορφο λιμάνι της Λαγκάδας, που αποτελεί γαστρονομικό προορισμό. Η γευστική απόλαυση «μυστικών» παραδοσιακών συνταγών της κάθε νοικοκυράς, που φέρνει αναμνήσεις από άλλες εποχές, αλλά και η «εκμετάλλευση» όλων των τοπικών προϊόντων σε νέες γαστρονομικές λιχουδιές.

Το Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Χίου και του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

7:00 μ.μ. Έκθεση προϊόντων στην παραλία της Λαγκάδας

7:15 μ.μ. ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Χαιρετισμοί φορέων

Χορευτικά Συγκροτήματα

Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική από τον κο Κόβα

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

7:00 μ.μ. Έκθεση προϊόντων στην παραλία της Λαγκάδας

7:30 μ.μ. Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με έμφαση σε χιώτικα προϊόντα και συνταγές

Ο Προοδευτικός Ομιλός με ανκοίνωση του καλεί τις επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης αλλά και πρωτογενούς παραγωγής να συμμετέχουν στην έκθεση προϊόντων που θα γίνει στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Λαγκάδα.

Επίσης προσκαλεί όλους τους ιδιώτες, με την δική τους παραδοσιακή συνταγή είτε σε μαγειρική είτε σε ζαχαροπλαστική να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα γίνει τη 2η μέρα του φεστιβάλ.

Σχετικά Άρθρα

Από τη Θεατρική Ομάδα Νεοχωρίου "Ρότα"
Πέμ, 14/11/2019 - 14:45

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, «ΡΟΤΑ», του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, «Άγιος Μηνάς», επιχειρεί μία σπουδή πάνω στη γαλλική, κλασική φάρσα, την οποία θεωρεί καθαρό θέατρο, αφού υπακούει στην αριστοτελική διαπίστωση ότι είναι μίμηση πράξεως και όχι μίμηση ανθρώπων.

Μέσα από τη διδασκαλία των ρόλων, επιχειρείται να κατανοήσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, τον μηχανισμό της φάρσας, στην ουσία το μηχανισμό που φέρνει γέλιο στο θεατή.

Το έργο είναι του πατέρα της γαλλικής φάρσας,

Ζορζ Φεϊντό και συγκεκριμένα το «Ξενοδοχείο Παράδεισος».

Για δεύτερη χρονιά την ευθύνη της ομάδας έχει ο Μανόλης Στάθης.