3ο Συμπόσιο Τεχνών στις Οινούσσες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 20/06/2024 - 10:58

O Δήμος Οινουσσών συνεπής στην αποστολή του, την ανάδειξη του μικρού ακριτικού νησιού σε αειφόρο κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με το Θέατρο NOŪS creative_space και τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών», τον παλαιότερο κοινωνικό και πολιτιστικό φορέα του νησιού, διοργανώνει το 3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ [αρμονίας μείζονος], με θέμα: «Επίδραση της 7ης Τέχνης στα όρια των εκφραστικών δυνατοτήτων, την τέχνη, την ζωή και τον άνθρωπο» από 25 έως 30 Ιουλίου 2024.

Όπως αναφέρουν στο ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο συμπόσιο τεχνών, οι διοργανωτές του, «στο εγχείρημα αυτό θα δοκιμάσουμε να προσεγγίσουμε τον κινηματογράφο, αναζητώντας τις ρίζες του στα βάθη της τεχνολογικής επανάστασης και στην ανάγκη του ανθρώπου να προσαρμοστεί, να εκφραστεί και να ερμηνεύσει τον κόσμο γύρω του, μέσω το φακού. Θα πειραματιστούμε με την «κινούμενη εικόνα» που καθιστά τον κινηματογράφο ένα κατεξοχήν «λαϊκό» μέσο έκφρασης επιχειρόντας να βρούμε τη χαμένη «ελευθερία έκφρασης» εκείνη, που οταν στριμώχνεται στα περιορισμένα πλαίσια των παραδοσιακών τεχνών αποτυγχάνει τελικά να εκφράσει το «ανέκφραστο». Αγκυροβόλιο μας σε αυτό το ταξίδι, το ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, οι ακριτικές, ανόθευτες Οινούσσες και οδηγός μας η 7η τέχνη.»

Οι Εισηγητές:

Βασίλης Θωμόπουλος - σκηνοθέτης, Γεράσιμος Γεννατάς - ηθοποιός, Γρηγόρης Καραντινάκης - σκηνοθέτης

Αλεξάνδρος Λαγκαδινός- σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Μποσινάκος - μουσικός

Συντονίζουν οι για τον Δήμο Οινουσσών: Ευγενία Χαλκιά - αντιδήμαρχος πολιτισμού για το Θέατρο NOŪS creative_space: Στέισυ Λεονδή- ηθοποιός, Βασίλης Τριανταφύλλου - ηθοποιός

Τα εργαστήρια του Συμποσίου θα είναι καθημερινά πρωί και απόγευμα. Το κάθε εργαστήριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενισχύσει και να προκαλέσει την ευαίσθητη και φαντασιακή δημιουργία των ομάδων που θα δημιουργηθούν και να καλλιεργήσει τη δυνατότητα για μία πολυσχιδή εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ικανοποιητικό χρόνο αναψυχής ώστε να διατεθεί στην ανακάλυψη της τοπολογικής και μορφολογικής ομορφιάς του νησιού.

Στο φετινό συμπόσιο θα λειτουργήσει ομάδα εθελοντών που θα απαρτίζεται από 7 συμμετέχοντες στα προηγούμενα δύο συμπόσια, «λύτρον ψυχής» & «μίμησις πράξεως». Φέτος η τοπική κοινωνία, θα εμπλακεί με προβολές στο θερινό σινεμά, συμμετοχή στα open classes και απολαμβάνοντας μια συναυλία από τους συμμετέχοντες με τραγούδια που έντυσαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Θα δοθει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ημερομηνία διεξαγωγής

25 Ιουλίου 2024 –  30 Ιουλίου 2024

Τόπος διεξαγωγής

Οινούσσες

Κόστος συμμετοχής: 330 ευρώ

Περιλαμβάνει: Τα σεμινάρια, Μεταφορικά μετ’ επιστροφής από Πειραιά- Οινούσσες (αναχώρηση από Πειραιά 24/7), Διαμονή και Διατροφή (Πρωινό και Μεσημεριανό).

Ποιος μπορεί να συμμετέχει:

Όσοι έχουν ενδιαφέρον και αγάπη για τις τέχνες είναι ευπρόσδεκτοι – μπορεί να είναι ηθοποιοί, εικαστικοί, ή/και καλλιτέχνες από τον χώρο της περφόρμανς, θεατρολόγοι που θέλουν να πειραματιστούν στην θεατρική πράξη καθώς και φοιτητές. Η επιλογή θα γίνει από την συντονιστική ομάδα. Εαν γνωρίζετε κάποιο μουσικό όργανό παρακαλούμε να το αναφέρετε στην αίτησή σας. Είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες να είναι πρόθυμοι να παίξουν και να πειραματιστούν με κείμενα, τραγούδια και άλλα και να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα σεμιναρίων με συνέπεια και εργατικότητα. Σας παροτρύνουμε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα, καπέλο, και αντηλιακή προστασία.

Διαδικασία Συμμετοχής:

H αίτηση συμμετοχής αποστέλλεται με email oinoussesymposium@gmail.com

Στο θέμα να αναγράφεται: ASO2024 Ονοματεπώνυμο.

Στο σώμα του κείμενου του email σας, σας καλούμε να απαντήσετε σε μια παράγραφο 200-400 λέξεις «γιατί σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο συμπόσιο και από που πληροφορηθείκατε για αυτό».

Επισυναπτόμενο να βρίσκεται το σύντομο βιογραφικό σας.

Παρακαλούμε να υπογράφετε το email της αίτησης συμμετοχής σας με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

**Ληξη αποστολής αιτήσεων: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024

Περισσότερες πληροφορίες στο: 6938083662, oinoussesymposium@gmail.com

Social Media: @artsymposiumoinousses

Σχετικά Άρθρα