«Ανθρώπινες Διαδρομές» - Κυκλοφόρησε ο 2ος τόμος

Σάβ, 03/04/2021 - 09:48

Η εκπομπή που γράφει ιστορία στη χιακή τηλεόραση μεταφέρεται για δεύτερη φορά στο χαρτί κυκλοφορώντας, μετά τον 1ο πέρυσι, τον 2ο τόμο του βιβλίου «Ανθρώπινες Διαδρομές» από τις εκδόσεις Άλφα Πι.

Ο Δημήτρης Φρεζούλης επανέρχεται με τα οδοιπορικά δέκα πέντε, ακόμα, συμπατριωτών μας που μπορεί να έχουν φύγει από τη ζωή, όμως έγραψαν ο καθένας τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που είναι συγχρόνως και η αντίστοιχη αυτού του τόπου. Δέκα πέντε ψηφίδες με οδοιπορικά και  μαρτυρίες για εποχές και καταστάσεις που άφησαν βαθύ αποτύπωμα στο νησί μας.   

Οι τόμοι των «Ανθρώπινων Διαδρομών» καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στη χιακή βιβλιογραφία που έχει σχέση με πρόσωπα που «έφυγαν» από τη ζωή, αλλά και γεγονότα που δεν πέρασαν απαρατήρητα. Ουσιαστικά η ιστορία του νησιού μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έπαιξαν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο στα τεκταινόμενα της Χίου, όπως καταγράφτηκαν τηλεοπτικά για την ομώνυμη εκπομπή της «Αλήθεια TV».

Στον 2ο τόμο περιλαμβάνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό οι συμπατριώτες μας:

Γιόμελος Νίκος: Ο αγωνιστής ναυτεργάτης

Γκιάλας Κώστας: Το προοδευτικό μυαλό

Διονύσιος: Ο μακροβιότερος Μητροπολίτης

Ζαφείρης Γιάννης: Ο ευπατρίδης γιατρός

Ζυγομάλα - Μελέκου Ερρυσώ: Η απελευθερωμένη γυναίκα

Κιολέογρου Σταύρος: Ο αδικοχαμένος αγωνιστής

Μαθιούδης Γιώργος: Ο θυμόσοφος αρχηγός

Μπενοβίας Νίκος: Ο διεκδικητικός λεωφορειούχος

Πλατωκάρης Περικλής: Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής

Πολυχρονόπουλος Γιώργος: Ο γοητευτικός δικηγόρος

Πυλιάρος Σιδερής: Ο ήρωας δάσκαλος του Κάστρου

Σιδεριδάκης Γιάννης (Νταήνα): Ο «πατριάρχης» του ποδοσφαίρου

Σπορλίδης Βάνιας: Ο σπουδαίος ξενοδόχος

Φήκαρης Νικόλας: Ο άξιος εραστής της θάλασσας

Χαβιάρα - Καραχάλιου Σεβαστή: Η γλυκιά και πεισματάρα γιατρός.

Έτσι, και στον δεύτερο αυτό τόμο, περιλαμβάνονται αξιόλογες προσωπικότητες της χιακής ζωής των οποίων η παρουσία στο χιώτικο στερέωμα δεν πέρασε απαρατήρητη. Καθένας με τη δική του δράση και προσφορά, ειδικότερα και γενικότερα. Άνθρωποι που έβαλαν το δικό τους ξεχωριστό λιθαράκι στο τοπικό οικοδόμημα. Με τα όποια μειονεκτήματά τους, αφού ουδείς αλάνθαστος. Σ

υμπατριώτες μας που κρίνουμε ότι δικαιούνται μια θέση στην ιστορία του νησιού, αφού σε πολλές περιπτώσεις τη διαμόρφωσαν οι ίδιοι.

Διάθεση στα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις άλφα πι, στο e-shop των εκδόσεων, www.alfapibooks.gr (Ροδοκανάκη 7) και αποστολή στο σπίτι σας στο τηλέφωνο 2271041287.

 

  

Σχετικά Άρθρα