Αυτά κάναμε το Καλοκαίρι

Ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού
Τετ, 24/09/2014 - 20:58

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96

Τ.Θ. 41, 82100 Χίος, τηλέφωνο: 6980470162

 

1996-2011 ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2014

 

   Κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου:

 

  • Αποπαρασίτωσε όλους τους αδέσποτους σκύλους που ζουν στο κέντρο της πόλης.
  • Παρείχε ιατρική περίθαλψη σε 17 γάτες και 18 σκύλους, κάποιοι εκ των οποίων στειρώθηκαν κιόλας.
  • Δημοσίευε στον τοπικό Τύπο άρθρα ζωοφιλικού περιεχομένου και παρείχε σε πολίτες συμβουλές για θέματα που αφορούν κατοικίδια ζώα.
  • Ενίσχυσε με ζωοτροφές οικογένειες που συντηρούν αδέσποτους σκύλους.
  • Δέχτηκε 144 τηλεφωνικές κλήσεις οι οποίες αφορούσαν καταγγελίες για φόλες στην οδό Φιλίππου Αργέντη, στα Νενητούρια, στο Φραγκοβούνι, για πυροβολισμούς οικόσιτων σκύλων στη Δασκαλόπετρα και στις Καρυές, για ξόβεργα στα Καρδάμυλα και στο Φόρο, για δηλητηριασμένες αλεπούδες στη Βέσσα. Επίσης κλήθηκε από Χιώτες, έλληνες και ξένους παραθεριστές να περισυλλέξει 117 σκύλους και 14 γάτες.
  • Ο Σύλλογος με τη βοήθεια του κυρίου Πέτρου Κλήμη έδωσε για υιοθεσία 22 σκυλιά, βρήκε χώρους φιλοξενίας για δύο ανεπιθύμητους γαϊδάρους και με τη βοήθεια του κυρίου Τάσου Χατζελένη έστειλε τρία πουλιά σε καταφύγια.

 

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τους κτηνιάτρους, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τον κύριο Πέτρο Κλήμη για τη βοήθεια τους, και τον τοπικό Τύπο για την προβολή του έργου του. Ευελπιστεί δε, πως η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει και θα προχωρήσει το έργο της προηγούμενης.

   Συντάχθηκε ήδη υπόμνημα με τις προτάσεις του Συλλόγου και τις διατάξεις του Νόμου πάνω στις οποίες στηρίζονται, το οποίο θα παραδοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ευνόητο πως η εφαρμογή του Νόμου περί προστασίας των ζώων δεν αφορά μόνο την ευζωία των σκύλων αλλά επίσης τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα του νησιού, την προστασία του περιβάλλοντος και τον τουρισμό. Μας αφορά όλους.

   Τέλος, παρακαλούμε όσους ζητούν από το Σύλλογο να παραλάβει σκυλιά να συνεισφέρουν για τα έξοδα μετακίνησης του κυρίου Κλήμη ο οποίος για την ώρα βοηθάει αφιλοκερδώς το Σύλλογο περισυλλέγοντας και φιλοξενώντας τα σκυλιά. Τα έξοδα των κτηνιάτρων ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα ο Φιλοζωικός Σύλλογος.