Χίος, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

ΔΗΠΕ…δεν ΘΕ

Ο Κανένας… Δημοτικός Σύμβουλος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενημέρωσης για το ΔΗΠΕΘΕ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/07/2014 - 21:11
Γιάννης Ζαφείρης, Χιακή Συμπολιτεία

Έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όσο και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι,  στην συνάντηση –ενημέρωση στην οποία τους είχε προσκαλέσει σήμερα το απόγευμα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου Γιάννης Ζαφείρης.
Ο ίδιος φανερά ενοχλημένος , αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να διοργανώσει αυτή την συνάντηση,  λέγοντας ότι ήθελε να «κερδίσει» χρόνο αφού τον Σεπτέμβρη που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, ήδη θα πρέπει να ξεκινήσουν και τα εργαστήρια και γενικά ο προγραμματισμός της νέας περιόδου.
Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε στο μυαλό του να προβεί σε καταγγελίες ή παράπονα , απλά ήθελε να ενημερώσει για την κατάσταση που βρίσκεται το ΔΗΠΕΘΕ και να ακούσει προτάσεις για την ομαλή πορεία του.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μέλη της «Χιακής Συμπολιτείας» ενώ η Ερμιόνη Φρεζούλη είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκονταν  στην Αθήνα, όπως επίσης και ο Μάρκος Σκούφαλος, χωρίς ωστόσο  να στείλει  εκπρόσωπο.
Από την παράταξη του νέου Δημάρχου δεν υπήρχε κανείς , όπως και από την παράταξη του Πολύδωρου Λαμπρινούδη.
Η ενημερωτική συνάντηση , αναβλήθηκε, επ’ αόριστον με το Γιάννη Ζαφείρη να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναμπεί στην διαδικασία πρόσκλησης , τονίζοντας ότι ειδικά όσον αφορά τον νέο Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, έχει ήδη εδώ και ένα μήνα προσπαθήσει να τον συναντήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Με αφορμή πάντως την άγονη αυτή συνάντηση από την Λαϊκή Συσπείρωση δώθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση: 
"Σε απάντηση της πρόσκλησής σας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα εξής:
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και το δηλωμένο ενδιαφέρον σας να μας ενημερώσετε για τα του ΔΗΠΕΘΕ.
Ωστόσο θεωρούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση ότι τέτοια ζητήματα πρώτον δεν μας είναι ξένα αφενός, αφού γνωρίζετε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό σας σωματείο, έχουν "χύσει αίμα" και για να στηριχθούν τα ΔΗΠΕΘΕ και οικονομικά και θεσμικά να είναι αυτοδύναμα και έχουμε προκαλέσει πάμπολλες συζητήσεις στο δημοτικό Συμβούλιο για τα καλώς ή και κακώς κείμενα στο ΔΗΠΕΘΕ, που επίσης γνωρίζετε.
Θεωρούμε λοιπόν ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να ασχοληθεί ξανά με τα περισσότερα από τα θέματα που θέτετε με εισηγητές και εσάς και όποιον άλλον νομίζει το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ ως νομικό πρόσωπο που είναι.
Σε κάθε περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να δεσμευτεί και να αποφασίσει για τα ζητήματα του ΔΗΠΕΘΕ με τη διαφορά ότι και το προηγούμενο είχε πάρει αποφάσεις που με ευθύνη της πλειοψηφίας αρκετές δεν τηρήθηκαν.
Σε κάθε περίπτωση κάθε συνδυασμός έχει πεδίο δόξης λαμπρό να αποδείξει αν εννοεί αυτά που λέει ή αν πρόκειται για "έπεα πτερόεντα".
Εμείς πάντως όπως γνωρίζετε αυτά που λέμε αυτά και εννοούμε και δεν εξαρτούμε τη θέση μας από ψηφοθηρικούς σκοπούς, γεγονός που ως ΛΑΣ και ως ΚΚΕ το πληρώνουμε.
Την επιστολή σας την κρατάμε και θα τη θέσουμε για συζήτηση στο νέο δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω δεν θα παραβρεθούμε στην εκδήλωσή σας."
 
Ευχαριστούμε
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος