Εκθέματα από τη Νέα Μονή στο Παλάτι Ιουστινιάνι

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 03/01/2022 - 13:20

Τις πύλες της άνοιξε από σήμερα η νέα περιοδική έκθεση «Από την Ισπανία στη Χίο - Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή», στο Παλάτι Ιουστινιάνι, στο Κάστρο της Χίου υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Όλγα Βάσση πρόκειται για μοναδικά εκθέματα που βρίσκονταν καλά κρυμμένα για πολλά χρόνια στο δώμα της κινστέρνας της Νέας Μονής, το οποίο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των αναστηλωτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγα χρόνια από την Εφορία.

Η Όλγα Βάσση στην τηλεοπτική της ξενάγηση αναφέρθηκε στο ταξίδι των εκθεμάτων από την Ισπανία μέχρι την Νέα  Μονή αλλά και στις οικονομικές σχέσεις της Χίου με την ιβηρική χερσόνησο στα χρόνια της Γενουατοκρατίας.

Στο ίδιο πλαίσιο και η αναφορά της μηχανικού ΤΕ Μαρίας Μίτση που υπογράμμισε κυρίως την μακροχρόνια εργασία των υπαλλήλων της εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου το κοινό να απολαύσει τα κρυμμένα ευρήματα.

Ημέρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης

Ώρες λειτουργίας: 8:30 - 15:30

Εισιτήριο: 2,00€

Η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

agnosta_ekthemata_apo_tin_kisterna_tis_neas_monis

Σχετικά Άρθρα