Έλαμψε «Η Κυρία Προέδρου»

Τετ, 22/03/2017 - 10:46

«Διαλέξαμε ένα  όμορφο έργο, άγνωστο στο κοινό και δουλέψαμε πάρα πολύ για το ανέβασμα του», μας απάντησε η Ευγενία Ασλανίδη, σκηνοθέτης της παράστασης του ΜΕΟΘ, «Η Κυρία Προέδρου», όταν τη ρωτήσαμε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους.

Στις τρεις προγραμματισμένες παραστάσεις, δεν έπεφτε καρφίτσα μέσα στο Ομήρειο, ενώ πολύς κόσμος έφευγε μη βρίσκοντας θέση. Για το λόγο αυτό δόθηκε και μία ακόμη παράσταση, που επίσης αγκαλιάστηκε πολύ θερμά από το κοινό.

Απ’ ο, τι θυμόμαστε, τέτοια κοσμοσυρροή σε θεατρική παράσταση τοπικού θεατρικού σχήματος, ίσως και όχι μόνο, είχε να δει η Χίος από τη δεκαετία του ΄80.

Τώρα ο ΜΕΟΘ δέχεται προτάσεις να δώσει και άλλες παραστάσεις εντός και εκτός Χίου, αλλά μια ερασιτεχνική ομάδα, που τα μέλη της είναι άνθρωποι επαγγελματίες σε διαφόρους χώρους, δεν είναι πάντα διαθέσιμη και δεν θα μπορέσει να τις ικανοποιήσει όλες..

Μέσα στον προγραμματισμό τους  ωστόσο είναι να  δώσουν μία παράσταση  στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Καστρομηνά), το  κατακαλόκαιρο, ώστε να  το δουν και εκείνοι που δε μπόρεσαν, αλλά και οι καλοκαιρινοί επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα