Έναρξη Μουσικού Φεστιβάλ Χίου

Τρί, 04/08/2020 - 06:39

Με μία σειρά  μουσικών σονέτων έκανε την έναρξη των καλοκαιρινών του μουσικών εμφανίσεων το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, το βράδυ της Δευτέρας στον αύλειο χώρο του Μουσείου. 

Το κουαρτέτο εγχόρδων Giocoso String Quartet ταξιδεύοντας από την μακρινή Βιέννη επισκέφτηκε το νησί μας για να μας αφηγηθεί τις δικές του μουσικές ιστορίες. 

Το διάσημο κουαρτέτο κέρδισε από την αρχή τους θεατές και ακροατές του με τις χορδές τους κυριολεκτικά να παίρνουν "φωτιά".

Η εμφάνιση του καθήλωσε τους παρευρισκόμενους καθώς το δυναμικό του αποτελείται από νέους ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους καθώς αφιερώνουν τις εμφανίσεις τους σε κοινό που δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών. 

Στο δεύτερο κομμάτι της εκδήλωσης το κουαρτέτο διαμορφωμένο σε σεξτέτο με την προσθήκη δύο ακόμη σολιστών, προτωτυπούν, καθώς έπαιξαν τα μουσικά έργα που ακολούθησαν με 3 βιολιά, 2 βιόλες και ένα βιολοντσέλο. 

Κλείνοντας αποχαιρέτησαν το κοινό με χιώτικες μελωδίες.

Giocoso String Quartet: Sebastian Caslenau και η Dorothea Stepp στο βιολί. Η Martha Windhagauer στην βιόλα. Ο Alexander Kovalev στο τσέλο. 

Συνέπραξαν μαζί τους μουσικά οι βιολονιστές Όλγα Holdorff - Μυριαγκού και ο Φώτης Πέζος.

Σχετικά Άρθρα