Ενεργοποίηση του ΚΟΙΣΠΕ Τομέα Ψυχικής Υγείας

ενεργοποίηση του ΚΟΙΝΣΠΕ
Τετ, 03/09/2014 - 20:21

 Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Χίου, διοργανώνει συνάντηση των μελών του το Σάββατο στις 7.00 μ.μ. στο "Καφέ Κήπος".

Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της νέας διοίκησής του, αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενεργοποίησης του συνεταιρισμού, που λόγω κρίσης, τα τελευταία δύο χρόνια έχει διακόψει τις δράσεις του, οι οποίες απώτερο στόχο είχαν, την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Πρόεδρος του συνεταιρισμού, Μαρία Κουϊμάνη ανέπτυξε το τρίπτυχο της στόχευσης τους, ενώ η αντιπρόεδρος, Σοφία Μιχάλα, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας της δομής το 2004, τόνισε ότι σήμερα πρέπει εκπρόσωποι φορέων, τα μέλη του ΚΟΙΣΠΕ και οι ψυχικά νοσούντες να επαναπροσδιορίσουν και να ανανεώσουν την υποστήριξή τους σ’αυτή τη δομή, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή τους στη συνέλευση του Σαββάτου.

«Είμαστε έτοιμοι για να δημιουργήσουμε νέες επιχειρηματικές δράσεις», τόνισε η κα Μιχάλα και θύμισε ότι το 5% των κατοίκων ενός γεωγραφικού χώρου είναι άτομα με ψυχικά προβλήματα, θέλοντας να καταδείξει την ανάγκη ενεργοποίησης του συνεταιρισμού.