«Επιθυμία Ελευθερίας» στη Πόρτα Ματζόρε του Κάστρου

Παρ, 11/06/2021 - 16:40

Ο Δήμος Χίου συμμετέχει μαζί με άλλους 18 Δήμους της χώρας στην δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας» περιλαμβάνει την προβολή βίντεο προβολής στις προσόψεις κτηρίων)και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου και την Κυριακή 13 Ιουνίου στη Πόρτα Ματζόρε του Κάστρου της Χίου από τις 9:30 έως τις 1:30 μ.μ. 

Η προβολή, η οποία θα έχει διάρκεια 18 λεπτών με συνεχόμενη επανάληψη, θα έχει μια κοινή θεματική ιστορική ενότητα αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και αναφορές στην σημαντική συμμετοχή της  Χίου στον αγώνα για την ελευθερία.

Κατά τη διάρκεια της προβολής, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει απεικονίσεις από τη ζωή στην Ελλάδα πριν την Επανάσταση, ακολουθώντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην έκρηξη του Αγώνα.

Επιπρόσθετα, έπειτα από ένα περίπου μήνα μετά τις προβολές, θα ξεκινήσει η λειτουργία μίας ψηφιακής εφαρμογής (app) η οποία, με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες των 18 πόλεων να παρακολουθούν, μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους, το οπτικοακουστικό αφήγημα που θα προβληθεί στις 12 και 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο κάθε χρήστης, αφού εγκαταστήσει δωρεάν την εφαρμογή στη συσκευή του, θα μπορεί να παρακολουθήσει το έργο εφόσον σταθεί σε ενδεδειγμένη θέση μπροστά από το κάθε κτήριο και στοχεύοντας με την κάμερα της συσκευής στην όψη του. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, θα έχει πρόσβαση σε πλήθος ενημερωτικών πληροφοριών για τις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα και tablet, Android και iOS, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Θερμές είναι οι ευχαριστίες προς την Τροχαία Χίου για την άψογη συνεργασία ως προς τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ειδικότερα, η οδός Καρπασίας θα παραμείνει κλειστή από τις 21:00 έως 00:00 με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.