Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

H... Aθηνά της Ομηρικής Ακαδημίας

Δευ, 15/07/2019 - 16:52

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου προσκαλεί στις πιο κάτω εκδηλώσεις που διοργανώνει:

  1. Την  Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 στο χώρο της Δασκαλόπετρας στις 8.15 μ.μ. σε συνεργασία με τη EUROCLASSICA ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ομιλία της Αθηνάς Ζαχαρού-Λουτράρη, δρ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. με θέμα: «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΧΙΟ».
  2. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στο χώρο του Μουσείου Μαστίχας στο Πυργί στις 7.00 μ.μ. την 3η  προγραμματισμένη κοινή συναυλία των χορωδιών Μ.Ε.Ο. Θυμιανών,  Μ.Σ. Πυργίου και «Χιόνη» του ΦΟΒ με τίτλο «Οι δικοί μας ήχοι» Η εκδήλωση αυτή είναι συνδιοργάνωση του Μ.Σ. Πυργίου με το ΜΜΧ.

Σχετικά Άρθρα

Νέες Εκδόσεις Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Master Ορθόδοξης θεολογίας
Δευ, 01/06/2020 - 19:14

Νέες Εκδόσεις

Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Master Ορθόδοξης θεολογίας

 

<<Θέση, σημασία και σπουδαιότητα του Επισκόπου, βάσει των πρωτοχριστιανικων κειμένων και των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων>>

 

Μια νέα έκδοση, θεολογικού περιεχομένου, ήλθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το νέο πόνημα (80 σελίδων) του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου με τον ανωτέρω τίτλο, που ερευνά και παρουσιάζει, μέσα από πλούσια βιβλιογραφία, τον ρόλο και τον θεσμό του Επισκόπου (Αρχιερέως) τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, όπως αυτός αποτυπώνεται από κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και της Αγίας Γραφής, αλλά και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων.

Το πόνημα, που απετέλεσε το βασικότερο κείμενο της διπλωματικής εργασίας του συγγραφέα του, στο πλαίσιο εκπόνησης μεταπτυχιακής διατριβής στην Ορθόδοξη θεολογία, για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος (Master), βελτιωμένο και επαυξημενο, αφιερώνεται στη σεπτή μορφή του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου κυρου Διονυσίου Δ' (1979-2011), όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γ. Φ. Παπαδόπουλος, "πλησίον του οποίου ανδρώθηκα και γαλουχήθηκα κατά Θεόν από την εφηβεία και μέχρι τα πρώτα χρόνια της 4ης δεκαετίας της βιοτης μου".

Το πόνημα διανέμεται δωρεάν.-