Χίος, Τετάρτη 20 Μαρτίου

Happy End από την Λέσχη στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο

Παρ, 02/02/2018 - 06:20
Happy End

Δραματική-Μαύρη Κωμωδία/ Γαλλία-Αυστρία/ 2017/ 107΄

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μίκαελ Χάνεκε                                                     Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κασοβίτς.

 Η Αν, διευθύντρια-ιδιοκτήτρια της κατασκευαστικής εταιρίας  των Λοράν, μιας μεγαλοαστικής οικογένειας προσπαθεί να διαχειριστεί ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα που ευθύνεται ο γιος της Πιέρ. Ο αδερφός της Τομά ,επιτυχημένος γιατρός, φιλοξενεί την δεκατριάχρονη κόρη του Εβ από προηγούμενο γάμο στο τεράστιο σπίτι της οικογένειας, στο Καλαί, μετά από την δηλητηρίαση της μητέρας της. Και ο παππούς της οικογένειας έχοντας χάσει το ενδιαφέρον του για τη ζωή προσπαθεί να βάλει ένα γρηγορότερο τέλος.

  Καλώς ήλθατε στο σαρκαστικό, βιτριολικό κόσμο του Χάνεκε, ενός από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της Ευρώπης. Εδώ λιγότερο σκοτεινός και στιβαρός, αλλά πάντα αποστασιοποιημένος,  ακολουθεί μια παιχνιδιάρικη, αποσπασματική δομή, σπρώχνοντας την ιστορία του με μικρές βινιέτες-σκετς.  Mε κατάμαυρο χιούμορ που σπάει κόκκαλα δεν χαρίζεται σε καμία γενιά αποκαλύπτοντας μεθοδικά έναν κόσμο σε σήψη , αδυναμία επικοινωνίας, πλήρως  βουτηγμένο στα πάθη και τα συμφέροντα του. Με την αμέριστη βοήθεια όλου του καστ καταλήγει σε ένα happy end που κυριολεκτικά παγώνει το χαμόγελο στα χείλη.

Διακρίσεις: Υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα Κάννες 2017, Ιζαμπέλ Ιπέρ-Ζ.Λ.Τρεντινιάν υποψήφιοι ερμηνείας Ευρωπαϊκής Ακαδημίας 2017.

 

    

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 16:15

Οπως ενημερώνει ο  Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" στα πλαίσια των στόχων του που είναι η διατήρηση και η προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση της ομάδας έκδοσης και τουρισμού ARAB WORLD TOURS του τουριστικού οδηγού "101 THINGS TO SEE & DO IN CHIOS" (101 ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ & ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ), να ταξιδέψει στο εξωτικό Μπαχρέιν τη χώρα των μαργαριταριων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει προϊόντα με μαστίχα από τα Mastiha Shop - Mediterra SA & Kottatis products, Χιώτικες παραδοσιακές στολές προσφορά του Μορφωτικού συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη "ο Φάρος", μουσικές επιλογές Γιώργος

Ζηρριάς (Υπεύθυνος χορευτικής ομάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπικής Διοίκησης Χίου (International Police Association) και παράλληλα θα διανείμει φυλλάδια τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" θα εκπροσωπηθεί από την Πρόεδρο  Άννα Κλαδιά και ένα μέλος.

Θερμές ευχαριστίες στις αεροπορικές εταιρείες AEGEAN AIRLINES & GULF AIR (GOLD STAR

AVIATION)