«Η Κυρία Προέδρου» στη Διαδικτυακή συνάντηση

Πέμ, 03/12/2020 - 19:10

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, η Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, με τη συμμετοχή 28 βιντεοσκοπημένων θεατρικών παραστάσεων.

Οι 24  είναι από θεατρικές ομάδες του Αιγαίου και οι 4 από το Ιόνιο και την Κύπρο.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν  δύο θεατρικά σεμινάρια και συζητήσεις, και θα προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ σχετικά με τις δραστηριότητες των ερασιτεχνών του Αιγαίου.

Η Διαδικτυακή Συνάντηση οργανώνεται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου  και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.  

Θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ενώ μπορεί ο καθένας να την παρακολουθήσει δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα της Συνάντησης diadiktiaki-aegeantheatre.gr

Η Θεατρική Ομάδα του ΜΕΟΘ θα παρουσιάσει την  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 7.30 μ.μ. την «Κυρία Προέδρου», των Μωρίς Εννεκέν και Πιέρ Βεμπέρ, , σε σκηνοθεσία της Ευγενίας Ασλανίδη. Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία  στη Χίο το 2017 . Είναι μια έξυπνη κωμωδία εποχής, ανθεκτική στο χρόνο, που καταπιάνεται με θέματα που δεν συμβαίνουν μόνον εις Παρισίους.

Λίγα λόγια για το έργο

Γαλλία, αρχές του 1900. Στη μικρή επαρχιακή πόλη του Γκρεν, πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο Αύγουστος Τρικουάν. Άνθρωπος του καθήκοντος και αμέμπτου ηθικής, ο Τρικουάν, επιβάλλει αυστηρούς κανόνες ηθικής και στους συναδέλφους του δικαστές. Οι θερμόαιμοι και ανύπαντροι συνάδελφοι, παίρνοντας αφορμή από την απουσία της γυναίκας του Αγλαΐας, φιλοξενούν στο σπίτι του τη διάσημη ηθοποιό Γκομπέτ, που κάνει τουρνέ στο Γκρεν, για να του κάνουν φάρσα.

Κατά διαβολική σύμπτωση το ίδιο βράδυ, επισκέπτεται τον Τρικουάν, ο υπουργός δικαιοσύνης Συμπριάν Γκοντέ. Ο υπουργός περνά τη Γκομπέτ για την αληθινή σύζυγο του προέδρου, από φόβο δεν τον διαψεύδει κανείς και ο ίδιος υποκύπτει στη γοητεία της.

Από εδώ αρχίζει ένας αγώνας του υπουργού να φέρει τον Τρικουάν όσο γίνεται πιο κοντά στο Παρίσι, για να συναντά εύκολα την Κυρία Προέδρου, μετατρέποντας το υπουργείο σε στρατηγείο του έρωτα.

Σχετικά Άρθρα