«Η Μικρασία θα συνεχίσει να ζει στις ψυχές και των επόμενων γενεών»

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/08/2022 - 15:10

Με το βλέμμα στα επόμενα 100 χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο οι παραδόσεις και η ιστορία της Μικράς Ασίας θα περάσουν στον επόμενο αιώνα, σχεδιάζονται τα βήματα στο «Φάρο Βαρβασίου».

Στο στούντιο του "Ράδιο Αλήθεια" η πρόεδρος του χιώτικου μικρασιατικού σωματείου Γεωργία Χούλη, μέσω της συνέντευξης της μετέφερε και την δική της αγωνία για το... μετά.

«Η μεταφορά της ιστορίας και των παραδόσεων της Μικρασίας στις επόμενες γενιές είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε κι εμάς, αλλά είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι καθώς στα σωματεία μας έχουμε πολλά νέα παιδιά που συμμετέχουν με την ψυχή τους» τόνισε η κ. Χούλη καθώς δεν έκρυψε και την ικανοποίηση της για αυτό.

«Δεν είναι τυχαίο που την εκδήλωση - αφιέρωμα στην Μικρασία άνοιξαν οι έφηβοι των χορευτικών τμημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μεγάλη είναι και η επισκεψιμότητα σχολείων και νέων παιδιών στο χώρο του «Φάρου Βαρβασίου» όπου φυλάσσονται δεκάδες αντικείμενα της καθημερινής ζωής των μικρασιατών με την ίδια να λέει ότι «αυτά από μόνα τους έχουν μια ξεχωριστή ιστορία που την μεταφέρουμε όλοι μαζί στην επομένη γενιά».

 

i_mikrasia_asia_tha_synehisei_na_zei_stis_psyhes_ton_neon_geneon

Σχετικά Άρθρα