Η Ομηρική Ακαδημία για τον θάνατο της Ματρώνας Egon - Ξυλά

Συλλυπητήριο και της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων
Δευ, 19/10/2020 - 16:18

Εν  Αθήναις, σήμερον, 16ην Οκτωβρίου 2020 συνήλθεν εκτάκτως η Οργανωτική Επιτροπή της Euroclassica - Ομηρικής Ακαδημίας και ακούσασα παρά της Διευθύντριας της Ομηρικής Ακαδημίας το θλιβερόν άγγελμα της εις Κύριον εκδημίας της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Χίου, Ματρώνας (Μάτι) Ξυλά - Egon, έκανε σύντομη αναφορά στο μεγαλειώδες έργο της εκλιπούσης στα ελληνικά γράμματα, στον ελληνικό πολιτισμό στη διαχρονική του ροή,  ιδιαιτέρως στη Βυζαντινή Ιστορία και Πολιτισμό, τις γενναιόκαρδες χορηγίες και στη συνεχή ευποιΐα της και αποφασίζει τα εξής:

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προσευχητική στη μνήμη της.

2. Να ενημερωθεί το Δ.Σ. της Euroclassica και οι εκπρόσωποί της και να αφιερωθεί ένα τμήμα του προγράμματος της προσεχούς Ομηρικής Ακαδημίας στη μνήμη της και να τιμηθεί μεταθανατίως για την σπουδαία συμβολή της στην επιτυχή διεξαγωγή των ετήσιων παγκοσμίων συνεδρίων που διεξάγονται στο Ομήρειον Πνευματικόν Κέντρον του Δήμου Χίου, είναι δωρεά και χορηγία των αειμνήστων γονέων της.

3.  Τέλος να διαβιβασθούν θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και εγγόνια της μεταστάσης μαζί με την ευγνωμοσύνη μας.

 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΜΑΤΡΩΝΑΣ ΞΥΛΑ - EGON

 

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του απρόσμενου θανάτου της μεγάλης ευεργέτιδας των Καρδαμύλων Ματρώνας Ξυλά-Egon, θυγατέρας των αειμνήστων Μιχαήλ και Σταματίας Ξυλά, ιδρυτών και δωρητών του Πνευματικού Κέντρου Καρδαμύλων.

Τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να εκφράσουν την συμπαράσταση μας στον πόνο της απώλειας της αποδημησάσης εις Κύριον, Ματρώνας Ξυλά-Egon

Η αείμνηστος αγαπούσε πάρα πολύ τα Καρδάμυλα και το αποδείκνυε έμπρακτα με την προσφορά της προς την γενέτειρά της και τους συμπατριώτες της.

Ο τόπος μας αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για την έμπρακτη απόδειξη της φιλοπατρίας της αείμνηστης Μεγάλης Ευεργέτιδος των Καρδαμύλων Ματρώνας Ξυλά-Egon. Το έργο της θα μείνει ανεξίτηλο στους αιώνες!

Παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων, εμού προσωπικά και όλων των Καρδαμυλιτών.

                                                                               

 

 

Σχετικά Άρθρα