Χίος, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου

"Κ.Α.Π.Η και ψύχραιμοι" το Σάββατο στην Καλλιμασιά και την Κυριακή στον Αγιο Γιώργη Συκούση

Απόι τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»
Τρί, 04/12/2018 - 12:57

Το θεατρικό τμήμα των εργαστηρίων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκάδας με την παράσταση ''Κ.Α.Π.Η. και Ψύχραιμοι'' πάει Καλλιμασιά, το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. και την Κυριακή στον Άγιο Γιώργη Συκούση στις 5.30μμ.  

Τετ, 12/12/2018 - 19:44

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ. η Χορωδία Χίου υποδέχεται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς σε μια εορταστική συναυλία. Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται ο νέος μουσικός κύκλος “Μουσικό Διάλογοι” που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, φιλοδοξεί μέσω της μουσικής να ανοίξει έναν δημιουργικό καλλιτεχνικό διάλογο με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο θέτοντας στο επίκεντρο το νησί της Χίου με την πλούσια πολιτισμική παράδοση και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του.

Ο «πρώτος διάλογος» αυτού του κύκλου συναυλιών έχει ως «συνομιλητές» την Χορωδία Χίου και την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς (GRAZER KAMMERORCHESTRA) όχι τυχαία: η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Χορωδίας Χίου και μαέστρος κα Αγγέλα Τσιμπιρλού έχοντας ολοκληρώσει στην Αυστρία όχι μόνο τις μουσικές της σπουδές αλλά και έναν πλούσιο κύκλο επαγγελματικών συνεργασιών με σημαντικές ορχήστρες και χορωδίες του εξωτερικού, διατηρεί καλλιτεχνικούς δεσμούς τόσο με τη Βιέννη όσο και με το Γκρατς. Η μουσική συνεύρεση των δύο χωρών, των δύο πόλεων, της Χίου και του Γκρατς είναι για εκείνη ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα καθώς η Χιώτισσα αρχιμουσικός θα διευθύνει τα δύο Σύνολα που θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα της δυτικής κλασικής μουσικής της και της ελληνικής παράδοσης.