Χίος, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφόρησαν «Τα εύθυμα της βεγγέρας»

Από την Αργυρώ Ζαννίκου - Ψώρα
Δευ, 10/06/2019 - 10:33

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «άλφα πι»  τα διηγήματα της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα υπό τον τίτλο «Τα εύθυμα της βεγγέρας».

Προλογικά η συγγραφέας σημειώνει στο βιβλίο της:

«Όταν συναντήθηκα με «Τα εύθυμα της βεγγέρας», έτσι όπως αρχικά τα είχα ονομάσει εγώ, ένα φως λες και “άναψε” μέσα μου. Συνειδητοποίησα αυτό που ζητούσα: λίγο γέλιο, λίγη χαρά, ένα χαμόγελο, όπως ζητά ο κάθε άνθρωπος σήμερα. Ο Σαίξπηρ έλεγε «Το χαμόγελο είναι η μουσική της ζωής, η λιακάδα μέσα στο σπίτι». Έχουμε τόση ανάγκη όλοι μας, από ένα θερμό και ειλικρινές χαμόγελο, σ’ αυτήν την υλόφρονα εποχή που ζούμε. Αυτό σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή και προχώρησα. Αυτά που ακολουθούν είναι κομμάτια μέσα από το θησαυροφυλάκιο των αναμνήσεων του ημερολογίου μου και τα μετέφερα ανόθευτα και ατόφια, όπως τα άκουσα και ελάχιστα από αυτά που βίωσα, με σκοπό να τα μοιραστώ με όσους θα ήθελαν να τα γνωρίσουν. Γιατί, αν η ανάγνωσή τους χαρίσει στον κάθε αναγνώστη έστω και ένα χαμόγελο, θα έχει εκπληρωθεί, όχι μόνο η επιθυμία μου αλλά και ο σκοπός που γράφτηκαν. Θα είναι δε για μένα, η καλύτερη αλλά και η μεγαλύτερη αμοιβή που έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου...»

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο 27 με 29 Σεπτεμβρίου για όλο το κοινό
Δευ, 23/09/2019 - 16:11

Mε αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/9), με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. Οι μικροί φίλοι αναλαμβάνοντας έναν ρόλο σχετικό με τις εργασίες του μαστιχοπαραγωγού θα μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής της μαστίχας και θα αντιληφθούν τη μοναδικότητα του προϊόντος.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.