Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Μια γοητευτική έκθεση φωτογραφίας NOIR από τους σπουδαστές στο τμήμα ''Τέχνη Φωτογραφίας'' του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Χίου.

Στο καφέ ''BLENDER'' όλο το μήνα Μάρτιο.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 07/03/2020 - 07:02

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και γοητευτική Έκθεση Φωτογραφίας ''NOIR''-(Nουάρ), με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου, της Αστυνομικής Λογοτεχνίας και την κινηματογραφική ατμόσφαιρα του ερωτισμού και της περιπέτειας που δημιουργεί το ημίφως, που μπορεί να επιφυλάσσει τα πιο απίθανα πράγματα...εγκαινιάστηκε στις 7.30μ.μ. την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στο καφέ-''ΒLENDER'' στον πεζόδρομο του Χωρέμη-στην είσοδο της Απλωταριάς από την Ατσική.

             Την έκθεση, που είναι καρπός μελέτης και πρακτικής ομαδικής άσκησης, πραγματοποιεί το Τμήμα ''Τέχνη Φωτογραφίας'' του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Χίου με τους μαθητές του και με Εκπαιδευτή τον Γιάννη Βούλγαρη. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα έργα και τη φιλοσοφία της φωτογραφίας ΝΟΙR ήταν έκδηλο και αναπτύχθηκε διάλογος με τους δημιουργούς στα εγκαίνια.

             Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και επισκέψιμη όλο το μήνα Μάρτιο τις μέρες και τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα καταστήματα στην Απλωταριά και την αγορά της Χίου.

             Οι νέοι μαθητές-αγόρια και κορίτσια-που συμμετέχουν στην παρούσα έκθεση, είναι καθώς φαίνεται γεμάτοι διάθεση, φαντασία και δημιουργική ενεργητικότητα. Όπως μας πληροφόρησε ο Εκπαιδευτής τους Γιάννης Βούλγαρης, σε σχετική του συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, με την ολοκλήρωση της μελέτης του δεύτερου εξαμήνου, το Τμήμα ''Τέχνη Φωτογραφίας'' του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Χίου, θα πραγματοποιήσει μία ακόμα έκθεση, με θέμα την εφαρμοσμένη και έγχρωμη φωτογραφία στο χώρο της μόδας, της διαφήμισης και του ταξιδιωτικού στιγμιότυπου.

             Στην παρούσα έκθεση συμμετέχουν οι σπουδαστές: Ραφαήλ Γεώργιος Αποστολίδης, Αγγελική Ζαφειροπούλου, Κώστας Ζερβούδης, Παναγιώτης Καραβιάς, Μαρία-Άννα Κρουσουλούδη, Φωτεινή Πούλου, Γιώτα Σιδεράκη και Παντελής Φλάμος.

             

Πέμ, 02/07/2020 - 17:33

Το ανοιχτό θέατρο του Δήμου Χίου, στην περιοχή Καστρομηνά είναι έτοιμο να φιλοξενήσει από τις 15 Ιουλίου έναν κύκλο προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε έναν όμορφο, προσφάτως ανακαινισμένο από τη ΔΗ.Κ.Ε.Χ, άνετο χώρο, όπου έχουν γίνει καλαίσθητες παρεμβάσεις προκειμένου να προσφέρει στους επισκέπτες του θεάτρου υψηλού επιπέδου θεάματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2020 περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα διανθιστεί με ένα διήμερο παιδικό φεστιβάλ στις 17 και 18 Ιουλίου (Σάββατο και Κυριακή) που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Χ , κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα της μάθησης, της ψυχαγωγίας, της συνύπαρξης και της συμμετοχής στα εντυπωσιακά δρώμενα με πολλές εκπλήξεις. Η λειτουργία του θεάτρου έχει προσαρμοστεί στις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID- 19 του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το Α.Π : ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/312359/1536/23-6-20 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: Οδηγίες Ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων:

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

15 : «O ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ» , Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

16: ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ (ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ) 18/19 : ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

21: « Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ» , ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, Β. ΔΑΛΛΕΣ

23:Ο ΚΗΠΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

27: «ΟΡΝΙΘΕΣ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

30: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

1: «Ο ΤΖΑΚ & Η ΦΑΣΟΛΙΑ», ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΑΓΑΡΗΣ

2: «Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ» , ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ

4: «Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ & Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ», ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ(ΚΑΙ 15/07)

6: «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ» , ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

12:ΦΛΟΓΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ)

14: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ(ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΧ)

18: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΡΑ, ΔΑΛΛΕΣ (και 21/07)

19: Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΑΙΔΙΚΟ)

20: «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ, ΔΕ ΒΛΕΠΩ», ΒΛ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

22: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

23: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

24 : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

anoikto_theatro_mikis_theodorakis_hios