Μουσικοθεατρική παράσταση του Μουσικού Σχολείου στην Καλλιμασιά

Τρί, 25/06/2019 - 09:32

Το Μουσικό Σχολείο Χίου θα παρουσιάσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ στο εκπολιτιστικό σωματείο «Πρόοδος» της Καλλιμασιάς την παράσταση του Συνόλου Έκφρασης και Δημιουργίας Λυκείου που προετοίμασαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική διασκευή βασισμένη στο θεατρικό έργο του Αρκά «Εχθροί εξ΄ αίματος» σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Μαρίας Ρεβελάκη και Μιχάλη Ανεζίρη. Το έργο αποτελεί μια πολιτική αλληγορία πάνω σε θέματα εξουσίας, παρασκηνιακών συνωμοσιών και χειραγώγησης, δοσμένα με το γνωστό κυνικό χιούμορ του δημιουργού του. Στην παράσταση συμμετέχουν μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίοι παράλληλα με την θεατρική ερμηνεία του κειμένου, εκτελούν οργανικά και τραγουδούν γνωστές μελωδίες λαϊκών τραγουδιών σε … πειραγμένους στίχους.

"Η εκδήλωσή μας αυτή γίνεται επομένως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και την πολυδιάστατη προσφορά που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο στη μουσική παιδεία αλλά και την σφαιρική καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στην διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ/ντής του Σχολείου, Τάσος Κουτσοδόντης.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα