Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης για τον Ηρωα Κώστα Περρίκο

Τετ, 24/09/2014 - 20:47

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, ομάδα αποφασισμένων ανδρών και γυναικών της Πανελληνίου Ενώσεως Αγωνιζομένων Νέων (Π.Ε.Α.Ν.) με επικεφαλής τον συμπατριώτη μας Αξιωματικό της Αεροπορίας Κώστα Περρίκο ανατίναξε το κτήριο της προδοτικής δοσιλογικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν μια κορυφαία αντιστασιακή πράξη, γεμάτη αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Πράγματι, μετά από προδοσία, τα μέλη της ΠΕΑΝ συνελήφθησαν από τους Γερμανούς κατακτητές και ο συμπατριώτης μας Κώστας Περρίκος οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα όπου βρήκε ηρωικό θάνατο.

Σήμερα, θυμόμαστε και τιμούμε την κορυφαία ενέργεια της Π.Ε.Α.Ν. και τον ηρωισμό του Κώστα Περρίκου και των συναγωνιστών του. Για όλους εμάς αποτελεί πηγή έμπνευσης  και παράδειγμα αφοσίωσης και θυσίας.  

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 13:34

Όλα όσα διδάχτηκαν στο εργαστήριο βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, εκθέτουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κώστα Στείρου, στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου από 7 έως και 9 Αυγούστου.

«Χρειάστηκε αρκετός κόπος και χρόνος από τους  11 μαθητές που εκθέτουν  βιβλιογλυπτά καθώς και διάφορα είδη βιβλιοδεσίας, όλα με την έμπνευση των μαθητών», ανέφερε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Κώστας Στείρος συμπληρώνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της καραντίνας οι μαθητές με τηλεδιασκέψεις συνέχισαν να δημιουργούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή  από τις 7 το απόγευμα  έως της 10 το βράδυ.