Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Πρόβα των "Χίων εν χορώ" για την 5η συνάντηση των Χορωδιών.

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 27/01/2019 - 07:47

Tην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της Συνάντησης Χορωδιών Χίου, που έχει γίνει πλέον θεσμός και θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρεις βραδιές στο Ομήρειο, στις 1, 2 και 3 του Φλεβάρη, προανήγγειλαν με συνέντευξή τους στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η Πρόεδρος Δέσποινα Λοϊζου και ο Μαέστρος Πέτρος Καρβούνης του Συλλόγου ''Χίοι εν Χορώ'' που διεκπεραιώνει τη διοργάνωση της εκδήλωσης για το 2019.

Το θεσμό εμπνεύστηκε και ξεκίνησε ο ''ΜΕΟΘ'' πριν τρία χρόνια και την ετήσια αυτή συνάντηση των χορωδιών της Χίου αναλαμβάνουν και διοργανώνουν, κάθε χρόνο, ο καθένας με τη σειρά του, ένας-ένας όλοι οι Σύλλογοι και τα Σωματεία του νησιού μας.

Το τριήμερο πρόγραμμα που παρουσιάζεται αυτή τη χρονιά στο Ομήρειο είναι πολύ πλούσιο και αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον, γιατί εκτός από όλες τις γνωστές και καταξιωμένες χορωδίες της Χίου που συμμετέχουν, τραγουδούν και Σχολεία.

Οι ''Χίοι εν Χορώ'' που διοργανώνουν για φέτος τη ''Συνάντηση των Χορωδιών'', έδωσαν μια μικρή γεύση από το πρόγραμμά τους, που έχουν προετοιμάσει για τη δική τους συμμετοχή την 3η μέρα των εκδηλώσεων, τργουδώντας στην πρόβα τους ένα όμορφο Μικρασιατικό τραγούδι, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 16:11

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά με φεγγάρι και με εξαιρετικά μουσικά σονέτα υπόσχεται απόψε το βράδυ ο Δήμος Οινουσσών στον εντυπωσιακό συναυλιακό χώρο του Αμφιθεάτρου.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου σαλπάρει για το ακριτικό μας νησί προτείνοντας το κουαρτέτο εγχόρδων Giocoso String Quartet, το οποίο ταξιδεύει από την μακρινή Βιέννη για να μας αφηγηθεί τις δικές του μουσικές ιστορίες.

Το κουαρτέτο αποτελείται από νέους ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους. Έχουν κάνει διεθνείς παρουσίες σε γνωστές ανά τον κόσμο μουσικές αίθουσες, αλλά παράλληλα έχουν αφιερώσει εμφανίσεις τους και σε κοινό, που λόγω συνθηκών δεν έχει αυτή τη δυνατότητα να βρεθεί σε τέτοιους μουσικούς χώρους.

Στο Giocoso String Quartet μετέχουν οι: Sebastian Caslenau και η Dorothea Stepp στο βιολί, η Martha Windhagauer στην βιόλα και ο Alexander Kovalev στο τσέλο. Στο δεύτερο μέρος συμπράττουν μαζί τους μουσικά οι βιολονιστές Όλγα Holdorff - Μυριαγκού και ο Φώτης Πέζος.

Kαλούνται οι θεατές να προσέλθουν εγκαίρως στο Αμφιθέατρο μέχρι τις 20.45 περίπου για να τακτοποιηθούν στις θέσεις, όπως ορίζουν οι υγειονομικές οδηγίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.