Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Πρόβα των "Χίων εν χορώ" για την 5η συνάντηση των Χορωδιών.

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 27/01/2019 - 07:47

Tην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της Συνάντησης Χορωδιών Χίου, που έχει γίνει πλέον θεσμός και θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρεις βραδιές στο Ομήρειο, στις 1, 2 και 3 του Φλεβάρη, προανήγγειλαν με συνέντευξή τους στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η Πρόεδρος Δέσποινα Λοϊζου και ο Μαέστρος Πέτρος Καρβούνης του Συλλόγου ''Χίοι εν Χορώ'' που διεκπεραιώνει τη διοργάνωση της εκδήλωσης για το 2019.

Το θεσμό εμπνεύστηκε και ξεκίνησε ο ''ΜΕΟΘ'' πριν τρία χρόνια και την ετήσια αυτή συνάντηση των χορωδιών της Χίου αναλαμβάνουν και διοργανώνουν, κάθε χρόνο, ο καθένας με τη σειρά του, ένας-ένας όλοι οι Σύλλογοι και τα Σωματεία του νησιού μας.

Το τριήμερο πρόγραμμα που παρουσιάζεται αυτή τη χρονιά στο Ομήρειο είναι πολύ πλούσιο και αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον, γιατί εκτός από όλες τις γνωστές και καταξιωμένες χορωδίες της Χίου που συμμετέχουν, τραγουδούν και Σχολεία.

Οι ''Χίοι εν Χορώ'' που διοργανώνουν για φέτος τη ''Συνάντηση των Χορωδιών'', έδωσαν μια μικρή γεύση από το πρόγραμμά τους, που έχουν προετοιμάσει για τη δική τους συμμετοχή την 3η μέρα των εκδηλώσεων, τργουδώντας στην πρόβα τους ένα όμορφο Μικρασιατικό τραγούδι, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο