Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Ρόζα... Ροζαλία

Παρ, 04/07/2014 - 20:58

 πανέμορφη σκυλίτσα της φωτογραφίας εγκαταλείφθηκε τρεις φορές, προσπάθησε να γυρίσει στην οικογένειά της που την πήγαινε όλο και πιο μακριά, έως ότου παραδόθηκε στο Φιλοζωικό Σύλλογο. Τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε ένα ζώο που δέθηκε τόσο με μια οικογένεια είναι ανήθικη και ποινικώς κολάσιμη. Ο Σύλλογος δεν κινήθηκε νομικώς εναντίον της οικογένειας λόγω έλλειψης χρόνου και κυρίως γιατί προτίμησε να γλυτώσει το σκύλο από τον βάναυσο εκτοπισμό και το μαρτυρικό θάνατο σε κάποιο βουνό. Ενημέρωσε απλώς τα υπόλοιπα φιλοζωικά σωματεία της χώρας να μην τους δώσουν σκύλο εάν ποτέ ζητήσουν, γιατί από τη Χίο δεν πρόκειται να ξαναπάρουν.
   Η εικονιζόμενη βαφτίστηκε Κόμισσα από κάποια μέλη του Συλλόγου και Ροζαλία από κάποια άλλα. Μετά από τόσες περιπέτειες και πολλούς μήνες εγκλεισμού στο καταφύγιο του Πέτρου Κλήμη, υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια που της δίνει χάδια και παιχνίδια. Επιπλέον, για την άφιξη στο καινούργιο σπίτι της, εμβολιάστηκε, αποπαρασιτώθηκε και έκανε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις χάρη στη δωρεά της 6ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου.
   Ευχόμαστε στην οικογένεια της Ροζαλίας να απολαύσει όλες τις χαρές της συμβίωσης με ένα ζώο. Ευχαριστούμε τους μαθητές της 6ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου για τη δωρεά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Γυμνάσιο.
 

Την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 2.00 μ.μ. στην Κοινοτική αίθουσα
Δευ, 24/02/2020 - 13:00

Απόκριες χωρίς Λαγκαδούσικο γλέντι δεν γίνονται.
Οι νοικοκυρές είναι πάντα απίκου, τα τσουκάλια, οι φούρνοι και τα τηγάνια θα πάρουν φωτιά εκείνες τις μέρες, γιατί το φαγητό που θα σερβίρουμε είναι σπιτικό. Κι ο σκοπός μας καλός. Με τα χρήματα που θα βγάλουμε καλύπτουμε τις ανάγκες των εργαστηρίων που είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους όπως επίσης μέρος των εσόδων θα διατεθούν και για τον Χώρο Μνήμης της Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης που στήνεται στο κελί της Αγίας Ειρήνης.

Το ραντεβού δίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας για την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 2.00 μ.μ., στην Κοινοτική αίθουσα.