Στη Χιώτισσα ηθοποιό Σοφία Κόκκαλη το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Παρ, 26/05/2023 - 09:15

To θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", απονεμήθηκε στις 24 Μαϊου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο ίδρυμα στην Πλάκα, στην Χιώτισσα στην καταγωγή, ηθοποιό, Σοφία Κόκκαλη.

Η Σοφία Κόκκαλη τιμήθηκε για τη θεατρική σεζόν 2020-2021, όπου ξεχώρισε η ερμηνεία της στο έργο «Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, που σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονέμεται από το 2007 σε νέες ηθοποιούς του θεάτρου και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Την παραπάνω διάκριση σχολιάζουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Τζένη Φασόλα από τα Λεπτόποδα, από όπου κατάγεται η μητέρα της ηθοποιού και η Στέλλα Τσιροπινά, που μιλά για ηθοποιό, από τις σπουδαιότερες της γενιάς της.

"Πολλά συγχαρητήρια στην Σοφία Κόκκαλη, μία από τις 6 υποψήφιες (καταγωγή Χιώτισσα από την μητέρα της από τα Λεπτόποδα) που χθές 24/5/2023 της απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για το έργο: «Σχολείο γυναικών» του Μολλιέρου.

Η Σοφία έχει παίξει σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες όπως: «η Μικρά Αγγλία» , «Σελήνη 66 ερωτήσεις», «το Νήμα», «Παρί» κ.λπ., επίσης διάφορα θεατρικά όπως «η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», «το ποτάμι Δρυμού», το σχολείο γυναικών» που πήρε το βραβείο και διάφορα άλλα. Έχει παίξει και Επίδαυρο. Είμαστε πολύ περήφανοι για το δικό μας κορίτσι. Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες", αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζένη Φασόλα.