Συνεχίζεται ο Κύκλος των Ξεναγήσεων στον Πύργο Πιτυούς και στο Κάστρο Βολισσού

Δευ, 22/08/2016 - 17:02

Με τον Πύργο  του Πιτυούς και το Κάστρο της  Βολισσού συνεχίζεται ο κύκλος των ξεναγήσεων σε Αμανή και Καρδάμυλα με ξεναγό τον Θωμά Καραμουσλή.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου θα γίνει ξενάγηση στον Πύργο του Πιτυούς ο οποίος κτίστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα για στρατιωτικούς λόγους. Ο Πύργος χωρίζεται εσωτερικά σε τρία επίπεδα, διέθετε στέρνες και αποθήκες και  σταμάτησε την λειτουργία του μετά την περίοδο της Γενουοκρατίας. Χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο  για τελευταία φορά το 1912 στην απελευθέρωση της Χίου από τον τελευταίο Τούρκο Στρατιωτικό Διοικητή του νησιού.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου ο κύκλος των ξεναγήσεων θα κάνει στάση στη Βολισσό και στο στολίδι της το Κάστρο. Το Κάστρο της Βολισσού χτίστηκε κατά την διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων (11ος αιώνας) ενώ η παράδοση θέλει το Κάστρο να χτίζεται από τον στρατηγό Βελισσάριο. Κατά τον 15ο αιώνα ανοικοδομήθηκε και πήρε την τελική του μορφή από τους Γενοβέζους.

Ώρα έναρξης ξεναγήσεων: 19:00

 

Σχετικά Άρθρα