Τα "ποιμενικά" του Πιτυούς

Τρί, 18/07/2023 - 22:19

Από τις 14 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου, στο Πιτυός της Χίου, με αφορμή τη Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου, λειτουργεί η ομαδική έκθεση «Ποιμενικά».

Περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα, κυρίως, από την ορεινή ύπαιθρο και κτηνοτροφία και τους πρωταγωνιστές τους, τα κατσίκια, τα κριάρια, τα πρόβατα, τις ξερολιθιές, τα βότανα, τις ταγές, αλλά και τους ανθρώπους που αφορμούν από αυτό το περιβάλλον. Την έκθεση διοργάνωσε η ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός – Προορισμός και η έναρξη έγινε την πρώτη μέρα της Γιορτής (14/7) με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στο σύνολο τους τα έργα καλούν τον θεατή να παρατηρήσει και να ανακαλύψει εκ νέου τη γοητεία της ορεινής χλωρίδας και πανίδας, αλλά και τον άνθρωπο η ζωή του οποίου είναι άμεσα συνδεδεμένη μαζί της.

Η έκθεση στεγάζεται στο παλιό Καφενείο της Ηρώς, στην πλατεία του Πιτυούς, χωριού, ενώ κάποια έργα εκτίθενται και στους δυο ακόμα χώρους εστίασης που βρίσκονται εκεί, στο Παλιό Σχολειό και στον Καφενέ του Γιώργη. Έτσι χρώματα και εικόνες απλώνονται στο χώρο δημιουργώντας μια εικαστική γιορτή στο χωριό.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Loi, Στυλιανός Αξιωτάκης Κατερίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Καλαγκιά, Μπάμπης Κοιλιάρης, Δήμητρα Λαμπρέτσα, Μικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Ηλίας Λυκουρίνας, Μάγδα Μάρα, Λυδία Μαργαρώνη, Ματίνα Μαυρονικόλα, Σταμάτης Μενής- Μαστρομιχαλάκης, Περσεφόνη Μίχου, Ισμήνη Mπονάτσου, Άννα Παϊδούση, Δέσποινα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαδουλή, Ελένη Πεχλιβάνη, Ναυσικά Σαλιάρη, Αφροδίτη Σεζένια, Βασιλική Σοφρά, Φωτεινή Στεφανίδη, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Στέλλα Τσακίρη, Ναταλία Τσουκαλά, Βούλα Φερεντίνου, Σοφία Χουλιαρά.

Ώρες λειτουργίας: Tετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7.00μ.μ.-10.00μ.μ. και κατόπιν ραντεβού.

Σχετικά Άρθρα