Χίος, Σάββατο 18 Αυγούστου

«Ύδωρ – Κύκλος» στον Πάπυρο

Δελτίο Τύπου
Δευ, 12/02/2018 - 11:14

To βιβλίο «Ύδωρ – Κύκλος» του Γιώργου Ευλογημένου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Πάπυρος

Ο Γιώργος Ευλογημένος γεννήθηκε το 1952 στην Κύπρο. Ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική, αρχιτεκτονική αρχαιολογικών χώρων, ζωγραφική και ως μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου. Ως ‘αναζητητής της αλήθειας’, καταγράφει τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς του σε ‘γραψίμια’ όπως αυτός θέλει να ονομάζει τα κείμενά του, ένα κράμα ποιητικού και πεζού λόγου που πηγάζει από την εναρμόνιση της καρδιάς με το νου.

Κολυμπούμε σε έναν ωκεανό ενέργειας, χωρίς σύνορα και χωρίς όρια. Ποιοι είμαστε; Πού πάμε; Προς τί όλο αυτό το ταξίδι; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, μέσω σκέψεων και βιωμάτων του, αναζητά ο ο συγγραφέας μέσα από δύο συλλογές κειμένων εσωτερικής αναζήτησης σε ποιητικό λόγο. Με περισσότερα από 140 ‘γραψίμια’, διανθισμένα με ενδιαφέροντα digital designs, οι δύο συλλογές του Γιώργου Ευλογημένου, το ‘ύδωρ’ και ο ‘κύκλος’, είναι γραμμένες με λυρισμό, ευαισθησία και διάθεση να φτάσουν στις ρίζες και στην ουσία της ζωής.

Οι δύο τόμοι της συλλογής, το ‘ὕδωρ’ και ο ‘κύκλος’, αλληλοσυμπληρώνονται. Το ὕδωρ, όπως υποδηλώνει και η λέξη, είναι η συναισθηματική προσέγγιση της ύπαρξης και του Κόσμου, ενώ ο κύκλος είναι η νοητική τους κατανόηση. Στο μεν ‘ύδωρ’ και μέσα από τις εμπειρίες της μοναχικότητας και της ανταλλαγής, περιγράφεται το ταξίδι μας από τη γέννηση προς την αναζήτηση του σκοπού. Στον δε ‘κύκλο’, περιγράφεται το ταξίδι μας από την αντίληψη της χωριστικότητας, μέχρι την επίγνωση της αδιαίρετης ενότητας μας με το όλον.

«Οι προβληματισμοί μέσα στην συλλογή αυτή είναι πανανθρώπινοι, ο καθένας μπορεί να βρει μέσα σ’ αυτήν και δικές του σκέψεις, να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του, ή, ακόμα, μπορεί να του ανοιχτούν και καινούριοι δρόμοι σκέψης» αναφέρει ο Γιώργος Ευλογημένος για το βιβλίο του, μία ολόχρωμη έκδοση 200 σελίδων. Περισσότερα, στην παρουσίαση του βιβλίου του την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Πάπυρος.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΕΛΙΑΡΟ
Παρ, 17/08/2018 - 09:37
Η «Βραδιά μνήμης» στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης είναι αφιερωμένη στον ιεροψάλτη Νικόλαο Στέλιαρο

Η κυριακάτικη «Βραδιά Μνήμης» στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης είναι αφιερωμένη στον θυμιανούση σπουδαίο ιεροψάλτη Νικόλαο Στέλιαρο
   Ο τίτλος του είναι Άρχων Μουσικολογιότατος Διδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής και έχει πολλές  διακρίσεις και βραβεύσεις στο ενεργητικό του ακόμα και από τον Πατριάρχη…
   Μέσα από μια συνέντευξη στον Δημήτρη Φρεζούλη, στα πλαίσια της εκπομπής «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV», παρακολουθούμε το ξεκίνημά του, τη συνέχεια, την εξέλιξη και την κορύφωσή του στην Αμερική.
   Την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο λιμανάκι, με ελεύθερη είσοδο.
   Το βράδυ του Σαββάτου 18/8/ ο σύλλογος "ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ" διοργανώνει γιορτή σαρδέλας στο ομώνυμο λιμανάκι με λαϊκή ορχήστρα.