Ύμνος για τη Μικρασία «Οι Άγγελοι της Σμύρνης»

Πέμ, 18/08/2022 - 14:55

Μια μελωδική βραδιά αφιερωμένη σε μικρασιατικούς παραδοσιακούς σκοπούς, αλλά και στα χιλιοτραγουδισμένα έργα της γεννημένης στο Αϊδίνι κορυφαίας δημιουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου χάρισε στο πολυπληθές οινουσσιακό κοινό η Ζωή Παπαδοπούλου την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Οινουσσών. Την γνωστή και δημοφιλή ερμηνεύτρια πλαισίωσαν ο Βαλάντης Καπουλαράκος στην κιθάρα και τραγούδι, ο Πάνος Κοσμίδης στο πιάνο και ο Παύλος Μπερμπερίδης στο μπουζούκι.

Η εκδήλωση-ύμνος για τη πολιτιστική προσφορά των τριών «Αγγέλων της Σμύρνης», η οποία εκτός των άλλων φιλοξένησε τις διεθνούς ακτινοβολίας φωτογραφίες της Nellys (Σουγιουτζόγλου), κέρδισε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Συνέβαλε σ’ αυτό η αισθαντική απαγγελία από τη γνωστή ηθοποιό Χρύσα Παπά αποσπασμάτων διηγημάτων της Διδώς Σωτηρίου κι άλλων Μικρασιατών λογοτεχνών και χρονογράφων, που έπλεξε μια μουσικοποιητική συνάντηση, αίνο δοξαστικό για τις μορφές, που άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στη νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας.

Η βραδιά οργανώθηκε κι επιχορηγήθηκε από το Δήμο Οινουσσών στο πλαίσιο της 100ετηρίδας μικρασιατικής μνήμης και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από το πολυάριθμο ακροατήριο, που σιγοτραγούδησε κι ύμνησε τις χαρές και τους καημούς του λαού μας μέσα από τα κλασικά πλέον έργα της νεώτερης μουσικής διαδρομής του ελληνισμού.   

Σχετικά Άρθρα