Βραδιές μνήμης στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης

ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Παρ, 06/07/2018 - 07:29
Η αφίσα της εκδήλωσης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος «Η ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ» εγκαινιάζει την Κυριακή 8 Ιουλίου, και κάθε Κυριακή, «Βραδιές μνήμης» με στόχο και σκοπό να θυμηθούμε και να μάθουμε την ιστορία του τόπου μας και των ανθρώπων του.

   Η εκδήλωση θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 8. 30 το βράδυ στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης με ελεύθερη είσοδο. Εκτός από τις προβολές ιστορικών γεγονότων και παρουσίασης βιογραφικών συμπατριωτών μας μέσα από το αρχείο της εκπομπής«Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV» θα παρουσιάζεται και ένα χιώτικο βιβλίο. Παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου.

   Στην πρώτη «βραδιά μνήμης» της Κυριακής θα θυμηθούμε επαγγέλματα που χάθηκαν, αλλά και περιθωριακούς τύπους της πόλης που έσβησαν μέσα από την προβολή φωτογραφιών του αρχείου του Δημ. Αναγνώστου.

   Επίσης την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ευαγγελίας Παπαζή «ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ» (παραδοσιακά επαγγέλματα και ασχολίες) από τονΔημήτρη Φρεζούλη.

   Παράλληλα θα προβληθεί το  ντοκιμαντέρ «Το τραγούδι της πέτρας» (πρώτο βραβείο στη Σινεμάθεια) του Μουσικού Γυμνασίου.

   Το βράδυ της Παρασκευής (σήμερα) στις 9 παράσταση καραγκιόζη από τον Μιχάλη Καντήλωρο με το έργο «Ο γάμος του μπάρμπα Γιώργου» με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά Άρθρα