Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Βρέθηκε ''το μυστικό κουτί του Αδαμαντίου Κοραή''

Παιχνίδι Μυστηρίου και Κηνύγι Θησαυρού, στον όμορφο, ολοκληρωμένο και εύστοχα διαμορφωμένο χώρο Άθλησης και Ψυχαγωγίας στη Φάρκαινα.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 13/07/2019 - 05:59

Ένα υπέροχο διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου που ενθουσίασε τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, πραγματοποιήθηκε στον όμορφο αθλητικό πολυχώρο περιπάτου και παιδικής χαράς στη Φάρκαινα, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στις 7μ.μ. Η υπηρεσία που συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε το έργο του Πάρκου Άθλησης και Ψυχαγωγίας στη Φάρκαινα, που είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανοίγοντας ''τις πύλες'' και ''την αγκαλιά του έργου για τους πολίτες της Χίου, διοργάνωσε και το παιχνίδι αυτό σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου ''Κοραής''.

 Τα παιδιά έτρεξαν, έψαξαν να βρουν τα κρυμμένα σημάδια, λύνοντας βήμα, βήμα τους γρίφους, άκουσαν pοίηση, έφτιαξαν χάρτινες καρδιές, έμαθαν για τον Ντε-λα-Κρουά, τη Δούκισσα της Πλακεντίας και τον Αδαμάντιο Κοραή (που το δικό του επτασφράγιστο κουτί ψάχνανε και το βρήκανε)...πήραν τα δωράκια τους...και χάρηκαν ένα απολαυστικό απόγευμα μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους, που θα το θυμούνται όλοι με ευχαρίστηση.

 Συντρόφευσαν τα παιδιά στο παιχνίδι ''Βρες το μυστικό κουτί του Αδαμαντίου Κοραή'', τέσσερις υπέροχοι ηθοποιοί, που τα καθοδήγησαν και ενίσχυσαν το κέφι της διοργάνωσης. Η γνωστή Ομάδα Ηθοποιών ''Βρες το δολοφόνο'', που δραστηριοποιείται με βάση την Αθήνα και διοργανώνει τέτοιου είδους Παιχνίδια Μυστηρίου και Κυνήγια Θησαυρού, που προσαρμόζονται σε διάφορους κλειστούς ή και ανοιχτούς χώρους όπως η Φάρκαινα...και με τις πληροφορίες και τις ευκαιρίες δράσεων που δίνουν σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τους γρίφους και τα στάδια κίνησης του παιχνιδιού, βοηθούν το κοινό να γνωριστεί με τους χώρους που επισκέπτεται και να μάθει πολλά πράγματα για την Ιστορία τους.

 Συνεντεύξεις σχετικές με το θέμα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Για το παιχνίδι και τη φύση του μίλησε ο Γιάννης Σαρακατσάνης από την Ομάδα των Ηθοποιών ''Βρες το Δολοφόνο''...και ο Γιώργος Πλακωτάρης, Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που ολοκλήρωσε το έργο των Αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων του Πάρκου με χρηματοδοτικά πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μίλησε για τον Πολυχώρο Άθλησης και Ψυχαγωγίας της περιοχής της Παναγίας Φάρκαινας και την πολλαπλή θετική συμβολή του στη ζωή των πολιτών του νησιού μας, αφού είναι ένας τόπος διαμορφωμένος κατάλληλα, σύγχρονα και εύστοχα για να μπορούν να αθληθούν, να τρέξουν, να παίξουν, να περπατήσουν και να διασκεδάσουν ευχάριστα και με ασφάλεια...παιδιά και μεγάλοι! 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/08/2020 - 00:04

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 στο ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" η εκδήλωση του Δήμου Χίου με θέμα: "Το παιδικό βιβλίο και η φαντασία, συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης".

Κεντρικός ομιλητής ήταν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη. 

Την εκδήλωση προλόγησε η Μαριάννα Πελαντή, διεθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου βροντάδου και κάτοχος master of arts στη διδακτική της λογοτεχνίας, η οποία μίλησε για τη φιλαναγνωσία από το παιδί στον ενήλικα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο βιβλίο της Δουρίδα-Μηταράκη με τίτλο "Το όνομά του ήταν Ρόκο και δεν ήταν μια συνηθισμένη βόλτα" και να εμπλακούν σε ένα ξεχωριστό και όμορφο μουσικοθεατρικό δρώμενο για μικρούς και μεγάλους με επίκεντρο το βασικό θέμα της ωρίμανσης και της ενηλικίωσης στην πορεία της ζωής.

Το μικρό θεατρικό παρουσίασαν η ηθοποιός και τραγουδίστρια Δέσποινα Πολυκανδρίτου, στην κιθάρα ο Χρήστος Ριρής ενώ βασική πρωταγωνίστρια ήταν η κόρη του Νότη Μηταράκη, Ελισάβετ. 

Η εκδήλωση θα προβληθεί στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

 

ekdilosi_dimoy_hioy_gia_tin_filanagnosia_kai_to_paidiko_vivlio