Χίος, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

www.efachi.gr: Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου στο διαδίκτυο

Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία την Παρασκευή
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 16/05/2018 - 13:22

Διεθνής Ημέρα Μουσείων η Παρασκευή 18 Μαΐου και τη συγκεκριμένη ημέρα στα μουσεία της Χίου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα την ίδια ημέρα, με πρωτοβουλία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου, στις 11 το πρωί στα γραφεία της στο Οθωμανικό σχολείο στο Κάστρο, θα γίνει παρουσίαση της διαδικτυακής δράσης της.

Αναλυτικά ενημερώνει η υπηρεσία με το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου θα είναι ελεύθερη.

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2018, εστιάζει στο ειδικό θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Τα Μουσεία, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μεταμορφώνονται σε κόμβο συνάντησης, συζήτησης και εμπειρίας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον εορτασμό διοργανώνει στο Οθωμανικό σχολείου του Κάστρου Χίου (Γραφεία Εφορείας), εκδήλωση με τίτλο «www.efachi.gr: Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου στο διαδίκτυο», η οποία απευθύνεται σε στοχευμένο κοινό που απασχολείται στον τομέα της ενημέρωσης και της προβολής στη Χίο.

paroysiasi_tis_neas_istoselidas_tis_eforias_arhaiotiton_hioy_ti_diethni_imera_moyseion

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 16/01/2019 - 19:06

Κοντά στην παράδοση στέκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Βοκαριά" Νενήτων.

Ετσι καλεί τις νέες του χωριού κυρίως να μάθουν... αργαλειό.

Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Γραμματέας του Συλλόγου Αγγελική Παμπάλου.

"Με μεγάλη χαρά,ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Νενήτων " Η Βοκαριά " ανακοινώνει την λειτουργία του νέου Εργαστηρίου Υφαντικής-Ραπτικής και Αργαλειού. 

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας-ενημέρωσης στον Πολυχώρο Στακιά, την Κυριακή 20/1/2019 στις 4.00 μ.μ. με την κυρία Σταθάτου που θα μας μάθει τα μυστικά του Αργαλειού.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Σας περιμένουμε".