Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Πρώτη πτήση για το αυτόνομο ιπτάμενο όχημα μεταφοράς επιβατών της Boeing

Παρ, 25/01/2019 - 06:49

Επιτυχώς πραγματοποίησε στις 22 Ιανουαρίου στο Μανάσας της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) την πρώτη πτήση του το αυτόνομο επιβατηγό όχημα (PAV-passenger air vehicle) της Boeing.

Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο PAV της Boeing NeXt έκανε ελεγχόμενη απογείωση, αιώρηση και προσγείωση κατά την πτήση του, δοκιμάζοντας τις αυτόνομες λειτουργίες του και τα συστήματα ελέγχου εδάφους. Σε μελλοντικές πτήσεις θα δοκιμαστούν η κίνηση προς τα εμπρός με φτερά, καθώς και η φάση μετάβασης μεταξύ κάθετης και οριζόντιας πτήσης, η οποία αποτελεί κατά κανόνα τη μεγαλύτερη μηχανολογική πρόκληση για αεροσκάφη VTOL (κάθετη απο/προσγείωση).

«Μέσα σε έναν χρόνο προχωρήσαμε από ένα conceptual σχέδιο σε ένα ιπτάμενο πρωτότυπο» είπε ο Γκρεγκ Χάισλοπ, chief technology officer της Boeing. «Η εξειδίκευση και καινοτομία της Boeing ήταν κρίσιμης σημασίας στην εξέλιξη της αεροπορίας ως του ασφαλέστερου και πιο αποδοτικού είδους μεταφορών και θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε με μια ασφαλή, καινοτόμα και υπεύθυνη προσέγγιση σε νέες λύσεις κινητικότητας» ανέφερε.

Το πρωτότυπο PAV κινείται χάρη σε ηλεκτρικό σύστημα προώθησης και είναι σχεδιασμένο για πλήρως αυτόνομη πτήση, από την απογείωση μέχρι την προσγείωσή του, με εμβέλεια 80,47 χιλιομέτρων. Έχει μήκος 9,14 μέτρων και πλάτος 8,53 μέτρων. Πέρα από αυτό, τα σχέδια της Boeing NeXt περιλαμβάνουν ένα μη επανδρωμένο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό ιπτάμενο όχημα (CAV-cargo air vehicle), που θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο 226,80 κιλών, και άλλες πλατφόρμες για διάφορες χρήσεις. Το CAV πραγματοποίησε πέρυσι την πρώτη πτήση του σε κλειστό χώρο και θα κάνει τη μετάβαση σε δοκιμές πτήσεις σε ανοιχτούς χώρους το 2019.

Πηγή:  Ναυτεμπορική

Κυρ, 15/12/2019 - 20:49

To EMUI 10 έρχεται στις οθόνες των συσκευών της Huawei, επηρεάζοντας περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η τελευταία αναβάθμιση στο interface των Huawei smartphones, με μοντέρνο σχεδιασμό και αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν ως στόχο τους την πιο άνετη χρήση μίας συσκευής σε καθημερινής συνθήκες. Το EMUI10 είναι συμβατό με περισσότερες από 30 συσκευές και θα προσφέρει εμπειρία Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταξύ άλλων.

Μερικές από τις αλλαγές που χαρακτηρίζουν το EMUI10 και κάνουν τη διαφορά είναι το Magazine Layout, με σχεδιασμό που θυμίζει περιοδικό, με τη χρήση μεγάλων τίτλων, λευκό περιθώριο, κατανομή περιεχομένου σε στήλες, δυνατότητα επισήμανσης κειμένου και βελτιωμένη απεικόνιση. Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι η χρήση των χρωμάτων Morandi για βελτιωμένη απεικόνιση μεγάλων στοιχείων επί της οθόνης. Το νέο σύστημα διεπαφής έχει σχεδιαστεί πάνω στην αρχή του υψηλού κορεσμού χρωμάτων για μικρά στοιχεία και χαμηλού κορεσμού χρωμάτων για τα μεγάλα στοιχεία, ακολουθώντας την τεχνοτροπία του Ιταλού ζωγράφου Giorgio Morandi, ο οποίος στους πίνακές του χρησιμοποιεί κομψά χρώματα χαμηλού προφίλ.

 

Το EMUI10 χρησιμοποιεί μεγάλα γράμματα, όπου είναι αυτό εφικτό, ενώ πολλά στοιχεία κρύβονται αυτομάτως, όταν δεν είναι απαραίτητα, για ευκολότερη χρήση και στη διαδικασία αλλαγής ρυθμίσεων. Παράλληλα, χρησιμοποιείται το Dark Mode που διευκολύνει το ανθρώπινο μάτι να προσαρμόζεται πιο εύκολα σε όσα εμφανίζονται στην οθόνη, ενώ κάνει ακόμα πιο άνετη την ανάγνωση κειμένων στην οθόνη, για όσους αρέσκονται στο να διαβάζουν ψηφιακά βιβλία. Ειδική μέριμνα έχει δοθεί στα γραφικά και τα εφέ αλλαγής σελίδας και άλλων επιμέρους λειτουργιών.

Το EMUI10 γίνεται διαθέσιμο στις συσκευές της Huawei που θα μπορούν να λάβουν ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα Android 10 και συγκεκριμένα στα: P30, P30 Pro, P30 Lite, Mate 20 Pro, Mate 20 Lite, Nova 5T, P Smart 2019, Mate 10 Pro, P20 και P20 Pro.