Από το μπάζωμα του... ΝΟΧ, μέχρι τις φωτιές του 1996. «Μια σταγόνα ιστορίας» Εκπομπή 2. Τετάρτη 22/3/23

Πέμ, 23/03/2023 - 14:32

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_2_220323

«Μια σταγόνα ιστορίας» Εκπομπή 2. Τετάρτη 22/3/23

Και φτάσαμε αισίως στην 2η εκπομπή μας, που θα είναι πολυθεματική και πάντα από το ανεκτίμητο αρχείο της ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Θα μεταφερθούμε στο 1997. Τότε για πρώτη φορά έγινε από την τότε Δημοτική αρχή παράνομα το μπάζωμα του ΝΟΧ.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ένα έργο ημιτελές και μια μόνιμη πληγή έξω από εμβληματικότερο Ξενοδοχείο της Χίο το «Χανδρής».

Μιλούν σε ρεπορτάζ του θοδωρή Πυλιώτη οι γείτονες Ιφιγένεια Χαλλιορή και η κυρία Μπιλιράκη, ενώ ο τότε Λιμενάρχης Γιάννης Φουρναράκης, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Παρατηρήστε ότι κατά τα συνήθη εκείνης της εποχής ο Λιμενάρχης εμφανίζεται με πολιτική περιβολή και σε ένα γραφείο ατημέλητο.

Συνεχίζουμε με μια συνέντευξη του ξεναγού Θωμά Καραμουσλή στην Ευγενία Κώττη για τα προβλήματα των ξεναγών. Παρατηρήστε ότι από τότε το 1997 είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα και το γεγονός ότι ο φιλοξενούμενος θεωρείται φυσιολογικό να καπνίζει.

Παραμένουμε στο 1997 και στην Ευγενία Κώττη πάλι μιλάει ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών Νίκος Γιόμελος. Αείμνηστος σήμερα ο Πρόεδρος αλλά τα προβλήματα ακριβώς ίδια.

Συνεχίζουμε με μια συνέντευξη του τότε Νομάρχη Χίου Γιώργου Καλουτά στην Ευγενία Κώττη για τις φωτιές του 1996. Πρόκειται για ντοκουμέντο που εξηγεί με λεπτομέρειες τα γεγονότα και το μέγεθος της καταστροφής αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε τον δασικό πλούτο στο Βόειο μέρος του νησιού.

Μεταφερόμαστε ένα χρόνο μετά στο 1997 και η Δέσποινα Καλαγκιά παρουσιάζει στο Ομήρειο την πρώτη της έκθεση με έργα γλυπτικής. Εξηγεί στην Ευγενία Κώττη αυτά που την εμπνέουν και αναλύει συγκεκριμένα κομμάτια έργων της έκθεσης.

Η 2η κατά σειρά εκπομπή κλείνει με ένα ακόμα ντοκουμέντο. Πρόκειται στην ουσία για την τελευταία Σχολική γιορτή του τότε Δημοτικού Σχολείου Μεστών το 2002 με νεαρό τότε Δάσκαλο τον Δημήτρη Νομικό.

Πρόσφατα βίντεο