Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

Έτσι θα γίνει η παράκαμψη στο Χαλκειός

Σάβ, 01/02/2020 - 19:12

Λεπτομέρειες για το έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς, μήκους 2,15 χλμ. και προϋπολογισμού, 4.180.000 €, για το οποίο κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε το αντικείμενο της πράξης αφορά την κατασκευή της οδικής παράκαμψης του οικισμού Χαλκειούς κατά μήκος του οδικού άξονα – επαρχιακής οδού Χίου - Χαλκειούς – Βέσσας - Αγίας Ειρήνης. Με την υλοποίηση του έργου διασφαλίζεται η ασφαλέστερη σύνδεση των οικισμών της νότιας και νοτιοδυτικής Χίου με την πόλη της Χίου, καθώς και με τις πύλες εισόδου – εξόδου του νησιού, δηλαδή με τον λιμένα Χίου και τον αερολιμένα Χίου και κατ' ακολουθία με τα εθνικά και διεθνή εμπορικά παραγωγικά και αστικά κέντρα (Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών).

Το κύριο υποέργο προβλέπει την κατασκευή του κύριου άξονα της οδού παράκαμψης του οικισμού με συνολικό μήκος περίπου 2.150,00 μ.

Στα σημεία συμβολής με τον υφιστάμενο οδικό άξονα προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδων κόμβων (Ι.Κ.) μορφής Τ, ενώ στην συμβολή της οδού παράκαμψης με την επαρχιακή οδό Θυμιανά – Βάγια – Χαλκειός προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού ισόπεδου κόμβου. Και οι τρεις Ι.Κ. θα ηλεκτροφωτιστούν και θα υλοποιηθούν εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε όλο το μήκος της οδού.

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο