Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019

Δευ, 28/10/2019 - 14:16

Το θερμό χειροκρότημα για την άψογη παρουσία της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών συν το γεγονός ότι για πρώτη φορά, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, ήταν μεγαλύτερης διάρκειας τα κενά μεταξύ των τμημάτων από την ίδια την παρέλαση, είναι τα χαρακτηριστικά της φετινής κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Δημοκρατίας.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Κ. Γαννιάρης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, όπου χειροκροτήθηκε θερμά ο εκπρόσωπος των Αντιστασιακών στους Γερμανούς κατακτητές Δημήτρης Κουσκουσάκης.

Ακολούθησε αρχικά παρέλαση τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγων και προσκόπων, με χαρακτηριστικό τα τεράστια κενά μεταξύ τους και ακολούθησαν μαθητικά και τέλος άψογα Στρατιωτικά τμήματα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, που στο τέλος της παρέλασης τόνισε ότι ο πατριωτισμός στις μέρες μας είναι συνώνυμος της ευθύνης για τον τόπο, που αυτή τη στιγμή η παρούσα Κυβέρνηση προσπαθεί να τον βγάλει από την κρίση, με επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανάλογες δηλώσεις, με έμφαση στον ενωτικό χαρακτήρα της επετείου του ΟΧΙ, έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο ενώ την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης είχε η Περ. Ενότητα Χίου.

Η έκπληξη της παρέλασης, το τραγούδι «Κορόϊδο Μουσολίνι» που όχι μόνο παιάνισε αλλά και τραγούδησε η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου.

Αποσπάσματα της παρέλαση δείτε εδώ. Ολόκληρη θα μεταδοθεί το απόγευμα και το β΄ραδυ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο